womens menstruation problem – de olika typerna

Tonåren kan vara mycket besvärande och faktiskt något grymt – inte bara för tonåringar utan även för deras föräldrar. Biologiska förändringar under åren i puberteten kan verkligen göra tonåringar känner sig osäker och unconfident.

Och när det kommer till tonårsflickor, lägg i det faktum att de måste ta itu med menstruation. Dess en milstolpe i en ung damer liv men samtidigt kan det orsaka förvirring och ännu mer så om de oregelbundna och / eller smärtsam. Låt oss titta på några vanliga menstruation problem:

Amenorré är frånvaron av en menstruationscykel och kan vara antingen primär eller sekundär. Primär är när menstruationen inte har faktiskt börjat formen och sekundära är där menstruationen har börjat bildas, men har upphört. Amenorré kan orsakas av graviditet eller amning eller det kan bero på en fysisk åkomma som sköldkörtelproblem.

Dysmenhorrhea är mycket vanligt, särskilt bland unga damer. Primär dysmenhorrhea är där en normal menstruation är smärtsamt varigenom livmodern kläms av musklerna som sedan kan påverka blodflödet till livmodern därmed orsaka kramper och smärta. Ofta menstruation smärta upphör efter barnets födelse. Sekundär dysmenhorrhea är där återkommande smärta orsakas av reproduktiva problem som endometrios.

Dilatation och skrapning (D & C) utförs på damerna att skrapa livmoderslemhinnan bort. Menstruation kan sedan ske efteråt men ofta tenderar att läka ganska snart efter.

Sena perioder kan bero på en sena menstruation orsakas av ny sexuell aktivitet. Dess lätt att anta att detta är symtom på graviditet, men ofta så är inte fallet. Sena perioder kan också vara vanligt med några damer för genetiska skäl.

Myom som också är känd som myomas. Dessa är godartade tumörer som utvecklas i livmodern. Statistiken visar i västvärlden att 4 av 10 kvinnor över 40 år lider av myom. Den exakta orsaken till myom är inte känd, men en vanlig tankegång är störningar av könshormoner, såsom östrogen kan vara orsaken.