vikt påverkar självkänsla, hälsa och bidrar till diskriminering

Den senaste Rosie vs Donald “ordkrig” har människor över hela nationen tar sidorna. Donalds hårda ord om Rosie vikt har många människor upprörda – och rättmätigt så. Tyvärr verkar det som diskriminerar de kvinnor som anses “fett” har blivit norm och är ganska ofta acceptabelt i många kretsar. Medan jag är inte överviktig själv, någon som jag är väldigt nära är. Som en sakfråga, hon är min syster – och förmodligen en av de mest generösa, vänliga och hjälpsamma människor jag har tur nog att veta (förmodligen väldigt likt Rosie).

Det smärtar mig mycket att tro att människor kan fnittra bakom min syster tillbaka när de kan inte ens ana vad en vacker människa hon är inuti. Skulle min syster gå ner i vikt bara för att bli en trevlig syn för andra? Ska Rosie komma i form för att bevisa att hon är vackrare än Donald (och hon är!)? Absolut inte. Det är aldrig – och jag menar aldrig – en bra idé att göra ändringar bara för att behaga andra människor. Skall överviktiga individer gör livsstil förändringar för att bidra till sin egen personliga, känslomässiga och fysiska välbefinnande? Tja, jag tror det.

Under de senaste veckorna min syster har gått mig på gymmet och jag kunde inte vara lyckligare eller mer stolt. Inte bara är hon vidtar åtgärder för att bli en friskare människa, men hon är också att se till att jag kommer att ha min syster runt för en bra lång tid. Du förstår, är diskrimineringen endast en bråkdel av de problem som överviktiga och feta individer ansikte, och förmodligen minst som bör bidra till att motivationen att gå ner i vikt.

Så många hygienkrav är en direkt följd av övervikt. De kvinnor vars vikt är mer än vad som rekommenderas inför en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom (den vanligaste dödsorsaken för medelålders kvinnor), diabetes och även vissa former av cancer. Förutom risken för mer allvarliga hälsotillstånd, kvinnor som är överviktiga ansikte andra fysiska hinder, liksom. Till exempel, kan bara stå upp från sittande ställning verkar som om det är för mycket arbete. Tyngre kvinnor har också en svår tid att gå någon längre tid, eftersom de tenderar att bli “omständlig” och för mycket vikt på fötterna kan bidra till smärta och svullnad.

Kvinnor som är överviktiga är också ganska självmedveten om sin vikt och kan frukta att ens försöka hitta en outfit att bära för ett speciellt tillfälle. Låt oss inse det – det är inte kul att vara “fet brud” men hur kan du realistiskt nå din idealvikt utan att gå tillbaka till gamla matvanor som är så mycket lockande? Jag vet att det finns en god möjlighet att du har hört det förut, men jag måste betona att bantning att gå ner i vikt kan fungera och vara svaret för viktminskning, men att hålla sig till en diet bevisar ganska svårt för många människor. Av denna anledning, undvik säger själv att du är på en diet. Snarare övertyga dig själv om att du vill vara tunnare och kommer att vidta åtgärder som är nödvändiga för att nå det målet. Detta kan innebära att du ska äta sundare och minska storleken på dina portioner, men det är viktigt att komma ihåg att du inte behöver svälta eller ens beröva dig av de livsmedel du verkligen älskar.

Tro det eller ej, jag spenderar 7-10 dagar i varje månad konsumera många livsmedel som innehåller mycket fett, kalorier och kolhydrater. Även om jag närmar klimakteriet, jag upplever fortfarande symptom i samband med PMS, som inkluderar cravings för dubbla cheeseburgare, choklad och pommes frites laddad med ketchup. Inte beröva jag mig av dessa livsmedel? Jag skulle vilja säga att jag gör, men för att vara ärlig, nej, jag vill inte beröva mig själv när begäret träffar. Nåväl, hur är det att jag förblir i en storlek 4? Jag tränar regelbundet, och inkluderar styrketräning i min rutin så att jag bygger muskler som behövs för att bränna alla dessa otäcka kalorier jag förbrukar under min “Miss Piggy” vecka.

Så ni ser, jag förstår mat cravings och hitta mig själv ger i mina frestelser, men det betyder inte att jag behöver vara tungt bara för att jag tycker dåliga livsmedel under vissa perioder varje månad. Före regelbundet utövar, ja, jag absolut fått vikt som en följd av dålig mat beslut, men om du är bestämd nog, kan du eliminera din extra vikt och ändå njuta av enstaka behandlar. Detta kommer att leda till en frisk, glad och självsäker attityd. Men kom ihåg, gör det för dig och inte vara berörda vad andra säger eftersom “Donalds” i världen helt enkelt inte spelar någon roll.