varför en bidé är bättre – mer än bara spara papper

Många av oss har hört argument för att använda en bidé – att det sparar toalettpapper. Enligt Scientific American, amerikaner använder 36.500 miljoner rullar toalettpapper per år, vilket motsvarar den massa av cirka 15 miljoner träd. Ja, det är en hel del träd.

Men sparar papper är inte den enda anledningen till varför människor bör använda bidé. Faktum är att även om pappersavfall inte minskat, finns det fortfarande flera skäl till varför en bidé är bättre.

En av de mest tvingande skäl är att använda vatten för att tvätta sig själv är mer effektivt och hygieniskt än att använda torrt papper. Låt oss ta tvätta ansiktet, till exempel. När du vill tvätta ansiktet, skulle du bara ta en bit torrt papper och börja gnugga ditt ansikte med det? Naturligtvis inte. Du skulle gå till diskbänken, plaska lite vatten i ansiktet och tvätta det så.

Men hypotetiskt sett för ett ögonblick, låt oss föreställa oss vad som skulle hända om vi alla gjorde bara använder torrt papper för att rena oss. Utan vatten skulle smuts och olja på ditt ansikte fortsätter att bygga upp över tiden. För att motverka detta kan du gnida papperet svårare – men det kan leda till milda ansikts skrubbsår och mikro-riva av huden. För att inte nämna att det papper du använder bleks med kemikalier (för att göra det vitt), och ofta parfymerad. Båda kan orsaka ytterligare irritation.

Så om du använder torrt papper är inte särskilt effektivt och nötande på samma gång, så varför skulle du rengöra din botten som? Det är den känsligaste delen av kroppen! För att ytterligare illustrera, här är en video demonstration på effektiviteten av ett papper rengöring vs en bidé s tvätt: http://www.youtube.com/watch?v=Tp3drgWpNvc

Ja, tvättning med vatten är det bästa sättet att rengöra. Men många av oss har betingats sedan barndomen att acceptera något annat. Vi har fått lära sig att använda torrt papper för att rena oss. Men det är fel.

Några andra skäl till varför en bidé är bättre:

En ny nivå av komfort – Vatten är en mer lugnande sätt att rengöra jämfört med att toalettpapper. Detta gäller särskilt för dem som är särskilt känsligt i den regionen.

Det är Hands-free – Det är mindre av en chans att få bakterier på händerna (och sprida bakterier) eftersom bidé användning är en beröringsfri upplevelse. Dina händer stannar i knät, medan bidé arbetar under dig.

Sjukdomstillstånd – Bidéer är bra för dem som har vissa sjukdomstillstånd. Många hemorrojder drabbade använder bidé med en hel del framgångar. Personer med funktionsnedsättning som inte kan torka sig finna bidé vara speciellt användbara. Varje patient som har gått igenom operation i denna region kommer också finna tröst i en bidé.

Kvinnor och nyblivna mammor – menstruationer kan ofta ge känslor av unfreshness. Tvätta dig med vatten kommer att hjälpa dig att känna ren. Mödrar som nyligen har gått igenom förlossningen kan vara mycket känsligt i det området. Bidéer kan vara en mer lugnande och avkopplande sätt att gå.

Pensionärer – Som vi ålder, kan det bli allt svårare att använda toaletten. Några varv till vårdgivare för att få hjälp med att torka. Detta kan sänka en persons självkänsla – att vara beroende av någon annan för att använda toaletten. Öka förtroendet och återfå din självständighet!