vara en klimakteriet myt buster

En persons sexliv förändras över tiden. Men åldrande eller klimakteriet betyder inte alltid att vi tappar intresset för sex eller förmågan att njuta av de nöjen som personligen uppfyller.

“Många kvinnor oroar sig för att de är förbi sin prime,” sade Dr Mary Marnach av Mayo Clinic. Hon sa att det verkligen markerar början på en kvinnas andra vuxenlivet, en chans att leva livet till fullo.

Ändå finns det ingen brist på myter och missuppfattningar om klimakteriet som börjar vid den ettåriga märke efter en kvinnas sista perioden. Så låt oss skingra några av dessa myter en gång för alla.

Myt 1: Ditt sexliv är över.

Kvinnor i klimakteriet kan uppleva torrhet i slidan, smärta med samlag och minskad lust. Men kön är inte över än – om du inte vill att det ska vara. Läkare råd behandling för att lindra symtom och hormonbehandling är ett alternativ.

Myth2: Glömska kommer.

När du blir gammal, blir glömska uppenbar för både män och kvinnor. Men skyll inte allt med klimakteriet. Stora påfrestningar såsom ett dödsfall i familjen eller pensionering kan också sätta din hjärna på överbelastning och kan orsaka minnesproblem.

Myth3: Du går upp i vikt.

De flesta kvinnor får 5 och 10 pounds under efter klimakteriet period. Viktökning är oundvikligt eftersom din ämnesomsättning saktar ner när man blir gammal. Motionera mer och äta mindre för att behålla din vikt.

Åldrande är mer attraktiv om du tar hand om dig själv. Så förlora och behålla vikten vid behov. Du kan göra detta genom att motionera på bara 45 minuter varje dag. Minimera stressen genom att få tillräckligt med sömn. Gör dig själv upptagen med att göra saker du alltid velat göra men kunde inte på grund av arbete, barn och andra ansvarsområden. Det är dags för dig att njuta andra gången runt

Klimakteriet är en del av livet, inte slutet av levande eller njutning. Om du är sexuell hälsa är inte upp till par, se en läkare som du litar på, har ett bra öra för att lyssna, och är aktuell i detta ärende.

Ändra ditt perspektiv och din syn på att bli äldre är kraftfullt vapen för att förändra hur du kommer att klara av klimakteriet. Ingen kan lova att du någonsin kommer att vara 21 igen, men om du äter bra, ta din näringsämnen och har en positiv syn jag livet, kan du slå dessa klimakteriet myter.