vaginal torrhet – commom orsaken till vaginal torrhet

Vaginal torrhet är ett vanligt problem som drabbar kvinnor i alla åldrar. Men släng av denna vård är oftast ses under och efter klimakteriet.

Vissa kvinnor har obehagliga symptom på vaginal torrhet, såsom smärta med sex, brännande vaginal obehag eller klåda, eller onormala flytningar, medan andra inte har några symptom alls.

Det finns ett antal olika faktorer som är kända för att leda till vaginal torrhet. Fastställa orsaken är nyckeln till att hjälpa dig att hitta en lämplig lösning. Möjliga orsaker är:

Ett. Minskade östrogennivåer

Hormonet östrogen hjälper till att upprätthålla denna vätska och håller slemhinnan i slidan frisk, tjock och elastisk.
Östrogen nivåer kan släppa från:
• Klimakteriet eller klimakteriet
• Förlossning
• Amning
• Effekter på dina äggstockar från cancerterapi, inklusive strålbehandling, hormonterapi och kemoterapi
Kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna
• immunstömingar
• Cigarettrökning

2. Stress i relation

Stress och ångest har varit känt för att orsaka vaginal torrhet. Detta gäller särskilt om du har olösta problem i din relation, det du känner dig deprimerad eller du är under enorm stress. Om du har haft en svår tid att bli upphetsad av din partner, kan detta också vara orsaken till vaginal torrhet. Generellt, prata med din partner om vad som stör dig i relationen, oavsett om det är känslomässigt eller sexuellt, kan bidra till att förhindra dig från att uppleva vaginal torrhet.
Tre. läkemedel

Allergi och förkylning mediciner, liksom vissa antidepressiva medel, kan minska fukt i många delar av kroppen, inklusive din vagina. Anti-östrogen läkemedel, såsom de som används för behandling av bröstcancer, även kan resultera i vaginal torrhet.

Tre. Sjögrens syndrom
I detta autoimmun sjukdom, angriper immunförsvaret frisk vävnad. Förutom att orsaka symptom på torra ögon och torr mun, kan Sjögrens syndrom också orsaka vaginal torrhet.

4. douching

Processen för rensning din vagina med ett flytande preparat (Rening) kan också störa den normala vaginala kemiska balansen i slidan och kan orsaka torrhet och irritation (IPV). Detta kan orsaka din vagina att känna sig torr eller irriterad.