vaginal klåda – 9 tips om kliande slidan komplikationer och samlag

Hur pinsamt fallet med en kliande vagina. Om en kvinna berättar att hon aldrig har skrapat sina bitar, då är jag rädd att hon inte är helt ärlig med dig. Kvinnor kommer att ligga igenom sina tänder innan erkänna att de kliar sina privata delar vederbörligen grund av rosiga kinder frågan. För många kvinnor förlägenhet spelar `t slut där, bortsett från antagning saken att ha en kliande slidan, är det dem besvärliga stunder, och vi alla har dem, är när behovet av att repa slidan händer när ut och umgås med vänner.

Varje kvinna upplever vaginal klåda någon gång. En klåda är en klåda i slutet av dagen och det enda sättet att lindra det, är att skrapa, men problem kan uppstå från detta, så scratch med omsorg. Området klåda kan bli smärtsamt om huden slits av naglarna. Hudflikar lämnar en öppning för infektion för att ställa in Vaginal klåda brukar förklaras som en stickande känsla eller irritation runt slidan / vulva.

Det finns flera orsaker till vaginal klåda, och den mest populära svars är kemiska irriterande. Vanliga varje dag produkter som vi använder i badrummet som innehåller hårda ämnen brukar ge anledning till en kliande slidan inträffar.

Kontrollera ingredienserna innan du använder

Tvättmedel

detergenter

Sköljmedel

Feminina sprayer

salvor

douches

Contraceptive skum

tvålar

De allra flesta av oss kvinnor har vår beskärda del av påfrestningar i livet som vi ibland kämpar för att klara av, men när stressen sägs öka vaginal klåda lämnar kvinnor mer känsliga för infektioner, gör saken mer förvirrande. Det är svårt att undgå vissa situationer som kan förändra stress, men om kvinnor kan hitta ett sätt att hantera dessa stressande händelser då kvinnan och hennes kropp kommer att dra stor.

En vanlig orsak till vaginal klåda beror på könsorganen har inget andrum. Du måste lossa kläder runt grenen. Låt luften cirkulera så det kan kyla denna plats ned. Om underlivet är tillåtet att värma upp och bli klibbig det uppmuntrar alla bakterier att öka i antal, vilket resulterar i kaos på avdelningen nedan. Det spelar `t måste vara något av allvarlig art för dig att börja skrapa vagina / anus, kan det ske från instängda bakterier under alltför många lager av trånga kläder. Inkubation infektioner förbättras om bosatte sig i fuktade sajter. Klåda kan också vara resultatet av en allergi mot ett specifikt irriterande eller från infektion såsom vaginit, vilket betyder inflammation i slidan.

Let `s titta på mediciner och lösningar tillgängliga som sägs ge befrielse från vaginal klåda. Många typer av vaginit reagerar ofta på ett grundläggande hem rättsmedel som saltlösning SITTBAD.

Lös en halv kopp salt i varmt bad vatten. Håll benen isär i badet så att saltat vatten att komma in i slidan. Detta bör göras 2 till 3 gånger i veckan för att hjälpa till att lindra klådan.

VARNING – Samlag bör inte ske förrän din klåda har klarats upp. Om organismen som anstiftat det kliar i första hand utlöstes av din “partner” sedan se din GP eftersom det kommer bara hända igen tills roten till problemet upptäcks. Om det visar sig att du `re partner är den med en hälsofråga så har du två alternativ – han antingen söker behandling, eller du byta honom för en hälsosammare modell.

Använd kondom som skydd mot oönskad graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. Om du upplever vaginal klåda efter en kondom har använts då det är möjligt att problemet är du `re allergisk mot latex den är gjord av. Gör ett hemtest på dig själv för att se om detta är fallet. Använda tejp fästa ett inre-side bit av en kondom på en arm, och en yttre-sidostycke till den andra armen. Lämna dem på huden i 48 timmar, don `t låta bli våt. Om du märker en reaktion i båda armarna då detta kan innebära att du är allergisk mot gummit.

För varje typ av behandling för att bli en framgång är det viktigt att villkoret att du måste ha en kliande slidan måste medicinskt bekräftad. En vaginal infektion kan inte uteslutas som orsak. Klåda kan bero på olika infektioner, alltifrån bakteriell vaginit till jäst (nämligen Candida albicans eller Monilia) och trichomoniasis. Medel mot svamp såsom Vagistat, Nystatin eller Monistat är effektiva mediciner kvinnor använder för att befria sin vaginal klåda.

Trichomoniasis behandlas med antibiotika (Flagyl.) Bakterieinfektioner kräver antibakteriella medel (sulfapreparat.) Din läkare kommer att kontrollera först för att se om du är allergisk mot någon av de nämnda läkemedlen. Han / hon kan också ge dig en undersökning för humant papillomvirus (HPV.) Kondylom orsakas av detta virus och fler gånger än inte de kan gå obemärkt förbi på grund av klåda. Vid tiden för menopausen vi se förändringar i och runt slidan som kan föra klåda. Din läkare kan ordinera hormonbehandling (HRT) som ett alternativ för att lindra symtom eller särskilt sammansatta hormonella krämer (östrogen kräm eller tabletter för att infoga vaginalt.)

Ett. Få tanken på douching ur huvudet eftersom det är ohälsosamt för vaginan.

2. Den gamla fruar berättelse som talk eller majsstärkelse kommer att göra susen bör undvikas. Många diskussioner om detta säger de små partiklar kan samla nära äggstockarna och öka äggstockscancer risk.

Tre. Skär ner på socker, eftersom den livnär jäst.

4. Ta 500 milligram C-vitamin två gånger dagligen för att det bidrar till att öka surheten i slidan, vilket skapar en jäst-ovänliga plats.

Fem. Efter badet föna det vaginala området på en sval timer. Jäst behöver fukt för att överleva så att hålla könsorganen “torr” är den bästa allround lösning.

6. En gång var 4 veckor efter din period, tillsätt tre matskedar borsyra till sex inches av vatten i en skål / bassäng stor nog att sitta i. Detta kommer att hjälpa till att bekämpa jäst.

7. En kopp om dagen vana av yoghurt med aktiv kulturer Lactobacillus acidophilus minskar möjligheterna till jäst infektioner händer.

8. Någon vaginal irritation kan ge plats för svampinfektion, så kasta eller sluta använda parfymer, färgat toalettpapper, färgade underkläder, deodoranter och specifika sexuella smörjmedel som innehåller ingredienser som kan skada dig `re hud.

9. Tvätta kläder och sängkläder sängkläder med oparfymerad tvättmedel

Bortsett från vaginal klåda du inte får ignorera alla upplevelser du kan ha som en brännande känsla när man kissar eller andra urin symptom eftersom, kan det vara ett tecken på en urinvägsinfektion, som är en mer allvarlig fråga. Urinvägsinfektion är tydligt beskrivs som närvaron av multiplicera mikroorganismer i tarmkanalen genom vilket urinen passerar från njurarna genom urinblåsan till utsidan. Villkoret varierar från cystit till allvarliga infektioner i njurarna som pyelonefrit.
Om du hör namn som Klåda vulvae och vulva klåda de båda avser samma sak en “kliande vagina.”

Förebyggande råd

Bära bomull trosor eller strumpbyxor med en bomullstuss grenen.

Avlägsna våta kläder omedelbart – baddräkter eller motion kläder.

Rengör slidan från framsidan till baksidan efter urinering eller avföring.

För mycket vikt kan orsaka vaginala problem.

Stabilisera blodsockernivån om du har diabetes.

Don `t scratch om det är möjligt att det förvärrar bara huden mer.

Undvik energiska rörelser som orsakar överdriven svettning.

Det finns absolut ingen ursäkt för att behöva stå ut med en vaginal klåda på grund av de olika typer av mediciner / behandlingar som är tillgängliga för att bota problemet. Det är ert val om du söker läkarvård eller inte, men om det är den förlägenhet syndrom du lider av, då är jag rädd att du kommer att fortsätta att gå som en pingvin för en lång tid försökt att få befrielse från din kliar.