symptom, behandling och förebyggande av gonorré

Gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av bakterier, och det påverkar slemhinnan i första hand av könsorganen och urinvägarna. Dessa delar blev inflammerad utan utveckling av andra symptom. Det kännetecknas av en akut purulent ansvarsfrihet och smärtsam eller svår urinering. I de flesta kvinnor, gonorré har inga symptom. Gonorré är mycket smittsam, och den orsakas av organismen Neisseria gonorrhoeae. Hos män börjar sjukdomen som en infektion av det fartyg som transporterar urin och spermier, och hos kvinnor den smittar livmoderhalsen. Om detta förblir obehandlade, kommer gonorré resulterar sannolikt att en mer allvarlig och komplicerad sjukdom.

Beskrivning av sjukdomen

Gonorré drabbar alla människor i alla åldrar, ras och socioekonomiska nivåer. Majoriteten av de rapporterade fallen av gonorré kom från offentliga kliniker bara. Men liksom andra sjukdomar, vissa individer är mer benägna att denna sjukdom än andra. Vissa ungdomar och unga vuxna är de grupper med de största riskerna för att de är bland de individer som har flera sexpartners och de som använder ingen kondom under samlag. Både män och kvinnor kan drabbas av denna sjukdom genom olika metoder för sexuell kontakt beteenden. Denna typ av sjukdom överförs lätt, och kvinnor har en stor chans att smittas av sjukdomen efter bara en sexuellt möte med en smittad man. Denna sjukdom kan också överföras från en smittad mor till hennes barn under förlossningen.

Orsaker och symptom på sjukdomen

Som sagt tidigare, kan denna sjukdom kan överföras lätt. Den kan spridas genom:

* Kontakt med vätskor med en smittad person

* Sexuell kontakt med en smittad person

* Det finns en fet chans, en bra 60 procent att insjukna med bara ett sexuellt möte med en smittad person. Symptomen visar oftast en dag eller bara två veckor efter den ursprungliga räknaren med sjukdomen. Det finns dock vissa nivåer som visar några symtom.

De som är smittade med gonorré visar följande symtom:

* Täta och smärtsam urinering

* Smärtsamt och svullet urinröret

* Tjock, vit eller gulaktig blodiga flytningar från penis eller vagina

* Illamående

* Kräkningar

* Feber

* Frossa

* Smärta vid samlag

‘* Halsont och smärta vid sväljning för oral infektion

* Rektal klåda, rektal urladdning, och har ett konstant behov av att ta bort tarmarna för anal infektion

* För kvinnor är symtomen åtföljs av magsmärtor och genombrottsblödning under menstruationen

Diagnos och behandling av sjukdomen

Den första diagnosen gonorré kommer att baseras på symtom, sexuella historia, och flera riskfaktorer och beteenden. Ett laboratorietest skulle också behövas för att slutföra diagnosen. Några av dessa tester gram är färgning, länkade ELISA eller enzym immunosorbentanalysen, och DNA-probe test.

Antibiotika är de viktigaste läkemedel som används vid behandling av gonorré eftersom det är en bakteriell sjukdom. Men nyligen, det finns vissa örter och mineraler som används för att komplettera behandlingen av sjukdomen. Dessa kan inkludera zink, multivitaminer och komplex mineral, C-vitamin, och även vitlök. Vissa penicillin och penicillin-derivat används också för allopatisk behandling av gonorré.