precis vad är klimakteriet

Klimakteriet, en grundläggande del av varje kvinnas liv oftast uppträder i mitten till senare fyrtioårsåldern till början till mitten av femtiotalet, ofta kallad “förändring av livet.”

Vi har alla hört berättelserna, de “värmevallningar,” den irritabilitet och humörsvängningar, bland annat. Är du en av dem som undvek detta ämne som du skulle den svarta pesten? Eller är du en av dem som kan? T vänta på att det ska hända? Under årens lopp har människor olika montrar och syn på klimakteriet.

Och många frågor, så vad är det egentligen? Är det en anledning till oro eller en tid för glädje? När kommer det att hända och kommer jag känna något?

Dessa är bara några av de frågor som kvinnor över hela världen har bett om. Först, låt, AOS definierar klimakteriet. Det är en medicinsk term när en kvinna permanent slutar hennes menstruationer. Innan du börjar utropa hallelujah, det, aos mycket mer du behöver veta om det.

Medan menopaus är en naturlig, Äúphenomenon, AU och anses inte vara en sjukdom eller sjukdom, är det i samband med vissa hälsoproblem som benskörhet och hjärtsjukdom. Men detta betyder inte att du kommer att drabbas av dessa två hälsoproblem under klimakteriet. De låga östrogennivåer under klimakteriet kan öka din risk för hjärtsjukdom och förlusten av bentäthet.

Även om klimakteriet är en naturlig företeelse i en kvinna, AOS kropp, låt, AOS gräva djupare i vad som egentligen orsakar det. En kvinna, AOS äggstockar, som lagrar sina ägg, är också i uppdrag att producera östrogen och progesteron som behövs för att reglera menstruationen och ägglossningen. När äggstockarna inte producerar ett ägg varje månad, händer menstruation stannar och klimakteriet.

Klimakteriet sker oftast efter en kvinna blev 40, vilket är en normal del av åldrandet. Men vissa kvinnor upplever klimakteriet tidigt, av vilka några är på grund av medicinska behandlingar som cytostatika, medan andra är eftersom äggstockarna skadas. Hursomhelst, om klimakteriet inträffar tidigare än vanligt, anses det som tidig menopaus.

För tidig menopaus (eller tidigt ovarian misslyckande) definieras som sista perioden någonsin inträffar före 40 års ålder, det förekommer i 1% av kvinnorna och är inte ses som på grund av normala orsaker. Några kända orsaker till spontan tidig menopaus inkluderar autoimmuna sjukdomar, sköldkörtelsjukdom, och diabetes mellitus, men ofta är idiopatisk eller på grund av okända orsaker.

Eftersom medianåldern för menopaus är 51, då den sista perioden inträffar vid åldern 55 till 60, som brukar beskrivas som en “sen menopaus”.

Naturlig menopaus är inte en plötslig process och det finns faser som beskriver faserna i det. Dessa är: klimakteriet, premenopause, klimakteriet, och Postmenopause.

Perimenopause är faktiskt definieras som åren klimakteriet övergången, både före och efter faktiskt klimakteriet in där det fortfarande finns verkliga symptom på hormonell laddning sker. Symtom oftast upplevt är “värmevallningar,” humörsvängningar, trötthet och sömnlöshet.

Premenopause, kan det första steget sker tre till tio år innan klimakteriet med minskande av hormonproduktionen. Äggstockarna vid denna tidpunkt producerar mindre östrogen än vanligt. Eftersom den faktiska klimakteriet närmar sig ökar minskningen av östrogen produktion, åstadkomma klimakteriebesvär.

Klimakteriet bedöms när en kvinna hasn hade? T menstruation under 12 månader i följd. Detta steg signalerar slutet av östrogen produktion och frisättning av ägg.

Postmenopause är hela tiden efter att i en kvinnas liv när hennes äggstockar blir inaktiva. Klimakteriebesvär kommer att minska i de flesta kvinnor men de hälsorisker kommer att stiga på grund av östrogen förlust.

Detta är en grundläggande översikt svara på frågan, “vad är klimakteriet?” Men det är mycket grundläggande och det är en tid är en kvinnas liv när medicinskt hon kommer att behöva vara mer samvete. Med den minskade produktionen av vissa hormoner, riskerna med vissa medicinska problem ökar, såsom osteroporosis. Så medan du kan glädjas görs med din tid, stanna vaksam så att du kan fortsätta att njuta av din nyfunna “frihet.”