orsaker till frekvent urinering på kvinnor och naturläkemedel

Många kvinnor handskas med problemet med täta urinträngningar som är besvärlig särskilt på natten. Urinering är en naturlig process genom vilken kroppen kastar ut avfallet vätskan men täta urinträngningar hos kvinnor kan ibland vara något av intresse. En överaktiv blåsa kan ha andra symptom som sveda eller smärta i samband med det i vissa fall. Täta resor till badrummet kan vara en källa till förlägenhet och olägenhet för kvinnan.

Orsaker – Det kan finnas många orsaker som leder till detta tillstånd hos kvinnor. Några av de orsaker till frekvent urinering hos kvinnor är följande:

Ett. Hormonella förändringar: Kvinnor upplever hormonella förändringar på många stadier av deras liv. När dessa hormonella förändringar eller obalanser uppstår, vissa biverkningar förekommer också. Under graviditet och klimakteriet, kan förändringar i den hormonella nivån minskar möjligheten för blåsan att sträcka därför orsaka täta urinträngningar hos kvinnor.

2. Urinvägsinfektion: Denna infektion är vanligt hos kvinnor och det orsakar behov av att kissa ofta ibland åtföljd av smärta och brännande känsla.

Tre. Sjukdomar: Några bakomliggande sjukdom kan vara orsaken till detta tillstånd. Sjukdomar som livmodertumörer, sjukdomar äggstockarna, kroniska njursjukdomar och diabetes kan sammandra blåsan resulterar i känsla eller behov av att urinera ofta.

4. Obstruktion: Stenar i njurarna eller gallblåsan kan orsaka obstruktion i kissar därför orsakar ofta behov av urinering. Även i graviditeten expanderar livmodern och gör urinering svår och ofta.

Fem. Vatten: dricka för mycket vatten är också en orsak till frekvent urinering hos kvinnor. När blåsan är full av sin kapacitet, kommer man att behöva tömma den.

Andra orsaker kan vara cystor på äggstockarna, ökade nivåer av kalcium, kronisk njursvikt, högt blodtryck och ibland psykologiska orsaker som stress och ångest.

Detta tillstånd kan botas genom att göra några livsstilsförändringar utan några mediciner. Att äta rätt sorts mat och undvika alkohol och koffeinhaltiga drycker kan bidra till en hel del. Ett sätt att behandla detta tillstånd är att använda naturläkemedel.

Naturläkemedel – Frekvent urinering hos kvinnor kan botas med hjälp av dessa naturläkemedel:

Ett. Intag av tranbärsjuice är effektiv vid behandling av infektioner i njurarna.

2. Vitamin C: Ät mat och frukter rika på C-vitamin för att förhindra bakteriell infektion som kan leda till frekvent urinering.

Tre. Övningar: Gör övningar som stärker musklerna och hälsa i urinblåsan.

4. Juice: Saft av morötter och druvor hjälper till att rensa urinvägarna.

Fem. Undvik höga socker drycker och koffeinhaltiga drycker.

6. Undvik intag av vatten och andra vätskor innan du somnar.

7. Ät yoghurt regelbundet som innehåller de goda bakterierna som behövs av vår kropp.

8. Pumpafrön är rika på fettsyror som har en gynnsam effekt på hälsan hos blåsan.

9. Örten Johannesört är effektivt i skick täta urinträngningar hos kvinnor.

10. Ät mat som innehåller mycket fiber och undvika mat som är vätskedrivande.

11. Kegels övningar hjälper att stärka bäckenbotten muskler för bättre blåskontroll och minska brådska att urinera.

Enkla och naturläkemedel som dessa ovan kan hjälpa dig att övervinna villkoret täta urinträngningar hos kvinnor.