naturlig behandling för myom – ingen operation behövs

En naturlig behandling för myom som undviker kirurgi och läkemedel med obehagliga biverkningar skulle vara det bästa alternativet för de allra flesta kvinnor. Men om du besöker en läkare, de flesta kvinnor rekommenderas endast om konventionella behandlingar såsom hysterektomi eller kirurgi som tar bort enskilda muskelknutor. De flesta läkare inte har någon erfarenhet av naturliga behandlingar för myom, men det finns alternativa utövare som har hittat dem vara mycket framgångsrik i att krympa muskelknutor.

Det uppskattas att över hälften av alla kvinnor har muskelknutor. För många, orsakar de aldrig några symptom och kvinnor aldrig vet att de har dem om de inte upptäcks i antingen rutinmässiga genomsökningar eller när de har problem att bli gravid. Men för andra kvinnor finns det en helt annan historia. De symtom som kan uppstå myom kan bli ganska outhärdlig och inkluderar uppblåsthet och tyngdkänsla, tunga perioder, smärta vid samlag, tarm och urinblåsa problem och även infertilitet. I fråga om storlek, kan myom vara så liten som en ärta eller stor som en melon, så det är förståeligt hur stora muskelknutor kan orsaka problem.

Muskelknutor är mycket sällan livshotande och läkarna föredrar att inte behandla dem inte är absolut nödvändigt eftersom operation kan vara riskabelt, och läkemedelsbehandling kan ha obehagliga biverkningar. Dessutom är den enda form av kirurgi som förhindrar myom återvänder en hysterektomi som de andra metoder, såsom de som endast ta bort enskilda fibroids är inte permanent. Läkemedelsbehandling är bara tillfälligt för-detta är bara normalt används för att krympa myom före operation som när läkemedlen stoppat myom återföds ständigt.

Att veta varför myom utvecklas är en bra utgångspunkt när man tittar på naturliga behandlingar för muskelknutor. Det finns två huvudsakliga teorier om varför de växer. Först tror man att vissa människor är helt enkelt “benägna” till inflammation i kroppen. Detta tros vara ärftlig. Det andra, vissa kvinnor har ett överskott av hormonet östrogen och detta kan både orsaka inleda myom och orsaka befintliga att växa.

Orsakerna till överskottet östrogen är särskilt intressant, med många läkare tror att den produceras av överflödigt fett celler (vilket är anledningen till överviktiga kvinnor är mer benägna att få muskelknutor) och genom överdrivna föroreningar som efterliknar östrogen. Dessutom kan en allmän “obalans” av hormoner i kroppen resulterar i överskott östrogen och det är tänkt att det är livsstilen framkallade.

Naturliga behandlingar för att krympa muskelknutor inkluderar de som minskar inflammation i kroppen i allmänhet som att äta krydda Curcumin. Humle och Rosemary har också visat sig vara till nytta och det kan inte förnekas att äta en god, sund och balanserad kost kommer att återställa balansen och förhindra inflammation.

Motion kan också minska överskott östrogen som kan bibehålla en hälsosam vikt. Lever avgiftning är också en annan väg värt att undersöka eftersom toxiner i levern bidrar till östrogen nivåer.

Kinesiska örtpreparat har också använts framgångsrikt som en naturlig behandling av myom i den mån de har visat sig vara effektiva i att hjälpa självrengörande i fortplantningsorganen. Dessa i synnerhet är främst bra för att stoppa ytterligare tillväxt, men har visat sig minska storleken på muskelknutor i vissa fall.

Det finns belägg för att muskelknutor börjar krympa naturligt efter klimakteriet, men för många kvinnor, väntar så länge bara är inte ett alternativ. De är helt enkelt inte beredda att stå ut med symptomen för många år.

Myom är ett tillstånd som svarar mycket bra på naturläkemedel och de är en perfekt förutsättning för att behandla eftersom de är så sällan livshotande. Det gör fullständig mening att prova en naturlig behandling av myom innan man tar till operation eller någon av de hormonella läkemedel som kan orsaka sina egna biverkningar.