lockigt hår hur man tar hand om lockarna

Lockigt hår kan vara en vacker tillgång men det tar många av oss år att räkna ut precis vilka typer av produkter, stilar och tjänster fungerar bäst för oss. Några lockigt hår tenderar att vara mer burrigt än de flesta, vissa lockar är större och mjukare, båda kräver olika tekniker. När du väljer produkter och tjänster för din lockigt hår, tänk på det vägledande huvudman: om det fungerar för dig, om du gillar det, om ditt hår känns bra, sedan fortsätta göra det. Om du är disatisfied, överväga dessa tips.

schampo
Det finns vissa schampo och balsam speciellt för lockigt hår. Dessa kan vara bra alternativ för dig och är ett bra ställe att börja om du har lockigt hår och om du är missnöjd med din nuvarande schampo. Hitta schampo avsett för lockigt hår på en lokal frisörsalong. Den Bumble och Bumble sortiment erbjuder bra alternativ.

Gör plan för att klargöra håret minst två gånger varje månad. Ett schampo tar bort bygga upp från ditt hår orsakas av balsam, andra hårprodukter, eller ens hårt vatten. Du kan hitta din egen schampo inte har fungerat bra för dig. Ta uppbyggnad och du kommer att börja älska ditt schampo igen.

Efter att klargöra ditt hår, se till att villkora det väl. De schampo remsor ut alla dina tidigare balsam. Balsam kommer att lägga fukt till ditt hår. Lockigt hår tenderar att vara torrt hår och denna fukt är kritisk.

Du hittar ditt hår renare och blankare efter att klargöra det. Den curl kommer våren tillbaka upp och ger en fin studs.

Curl definiera grädde
Innan styling håret, prova en curl definiera kräm som kommer att bidra till att ge dina lockar en mjuk look, inte att “krispiga” look som stör de flesta människor. Fråga på din lokala salong för deras rekommenderade curl definiera grädde och ge det ett försök. Det kan fungera bra för dig.

Föna eller dropptorka
Depedning på ditt hår och dina omständigheter, kan du välja att föna håret eller du kan låta det torka på egen hand. Om ditt hår tenderar att bli “burrigt,” du kanske inte vill att föna det alls, men du verkligen inte vill föna det helt.

Om du vill föna håret, använd en fön med en diffusor. En diffusor är en platt fastsättning på slag hårtork som gör den varma luften kommer ut över ett större serviceområde. En traditionell slag torrare fokuserar värmen på en två-tums område av ditt hår medan en diffusor kan utöka området för att sex eller fler inches, med mindre inriktning av värme på någon del. En diffusor minskar trycket i fön så att det inte blåser curl ut. I själva verket är en vanlig hårtork ett verktyg människor använder för att räta ut håret, att inte komplettera sin curl.

Nedskärningar och färg
Att få din lockigt hår klippa, går lite långt. Var försiktig om att klippa längden på ditt hår. Om du be din stylist för att ta bort en hel del längd, kan du bli förvånad över att finna att när som böjer fjädrar tillbaka upp, är håret mycket kortare än du räknat med. Du bör också överväga skikt – de är oftast svaret i fjädra din curl tillbaka.

Naturligtvis beroende på längd och textur av hår, vara försiktig med tunga lager runt ansiktet – du kan sluta med “hundöron” som tar ett tag att växa ut. Detta är ett vanligt misstag av stylister som inte är vana att klippa lockigt hår.

Även med färg, kommer du att stöta på problem om stylist inte har arbetat med lockigt hår (eller om du försöker att färga ditt eget hår). Små till medelstora höjdpunkter fungerar bra i att definiera curl, men om höjdpunkterna är för tjockt, kommer ditt hår ser klumpiga. Du kommer inte vara nöjd med ditt utseende.

Konsultera en expert
Det finns ingen särskild plan för lockigt hår – lockigt hår uppvisar en hel del variationer. Om du befinner dig frustrerad med din egen lockigt hår, hitta en stylist som specialiserat sig på lockigt hår, särskilt en med lockigt hår själv. Du kommer att skära igenom en hel del trial and error process och sluta med ett system som fungerar för dig.