leva med panikattacker under klimakteriet

Även om graviditet inte är ett stort bekymmer för många kvinnor i klimakteriet, kan panikattacker vara. I själva verket, panikattacker är en av de vanligaste perimenopausala och klimakteriehälsa negativa biverkningar. Panikattacker upplevs av många olika människor under olika perioder av sitt liv. Det är helt normalt att ha känslor av ångest, nervositet, eller onödig oro, men skillnaden är att en panikattack gör en person känner sig överväldigad med dessa negativa känslor.

Vad är orsaken till panikattacker under klimakteriet? Kvinnor som går igenom klimakteriet är mer mottagliga för panikattacker eftersom hormonerna är i ett tillstånd av ständig förändring, medan kroppen förbereder sig för att sätta stopp för det reproduktiva systemet. Under denna tid, medan de hormoner rasar, kvinnor lider av depression och onödigt höga stressnivåer. Det har funnits vissa tecken på att dessa depressioner orsakas på grund av brist på östrogen. Panikattacker och ångest är oftast ett symptom på depression.

En hel del forskning har varit att peka på ett hormon som kallas progesteron, vilket också minskar under klimakteriet, har progesteron hade varit kända för att ha en mycket lugnande och avslappnande effekt för kvinnor. Dessa brist på hormoner, tillåta små förekomster av känslor som en gång betraktade som mindre att blåsas ut ur proportion.
Göra korrigerande livsstilsförändringar kan sätta en enorm lättnad för kvinnor som lider av panikattacker och klimakteriet. Klimakteriet är en språngbräda för en ny väg i ditt liv.