Låt yoga hjälpa dig att hantera det

Klimakteriet drabbar kvinnor subjektivt och yoga inte ringa in på särskilda mål som moderna mediciner. Oavsett vad yogaställningar är klar, är den inte skyldig att bota symptomen på klimakteriet.

Istället är yoga en disciplin som kan anpassas till behoven i en kvinnas kropp medan i detta tillstånd av biologisk kaos. Betydande till yoga och klimakteriet är dess stöd till sinnet och känslor som kommer att ge en kvinna en bild av den process som pågår. Många kvinnor som utsätts för detta tillstånd har vunnit fysiska och mindre uppenbara stöd från yoga.

Som en nybörjare, skulle det mest hjälpa dig att lära dig yoga i en klass. Egentligen ser en instruktör gör en hållning och tar dig genom andningsövningar och ger dig information om hur din kropp påverkas av dessa positioner kan inte överträffas av video eller bok lärande. Gör ställningar i klassen kommer också att du kan justera vad du kan läsa eller titta på dina egna krav.

Bara några punkter att tänka på när det gäller Yoga ställningar. Framåt böjar hjälpa en hantera oro och stress samtidigt tillbaka böjar hjälpa sätta dig från dåligt till bra humör och höja din energinivå. Men det finns mer än en typ av framåt och bakåt böjas i yogaposer.

Varje position sker efter exekvering av en förberedande en. Det finns också så kallade receptfria ställningar. Dessa pre-och post innebär är viktiga seques att förhindra skador.

Här är ett giltigt illustration av subjektivitet av effekten av positioner på varje klimakteriebesvär artist. Vissa läsmaterial uppmuntra mild eller terapeutiska innebär för klimakteriet. Men det finns kvinnliga yoga instruktörer som gjorde yoga sig under klimakteriet och insåg att alltför beroende av healing poser förvärrats vissa symtom, såsom humörsvängningar och viktökning. Det fanns tider, också, att de såg att mer aktivitet var bättre.

Så det beror egentligen på det särskilda tillståndet för varje kvinna. Dessutom menopausala förhållanden förändras över tiden. Om du någon går igenom trötthet ofta, skulle reparativ ställningar hjälper bäst dig. Å andra sidan, om du känner kraftig flesta gånger, ställer andra skulle tjäna dig bättre.

Inversion yoga är ett exempel. Dessa ställningar – headstand, skuldra stå, stående framåt böj, etc. är bra för de hormonella system. De förberedande och motverka arbetsställningar är viktigt för denna typ av ställningar. Om du lider av en stel nacke, gör inte en ansats eller huvudet stativ, vinkeln på dina axlar plus vikten sätta på dem skulle förvärra stelna.

Det finns alternativa poser som triangeln pose, halvmåne, och utökade sidovinkel. Dessa positioner expandera framför kroppen och höfterna som är vanliga platser för spänningar i många kvinnors kroppar.

Oavsett kroppsställning du kan besluta att öva, måste du vara flexibel i dina val. Detta är en fas i ditt liv där din kropp genomgår en hel del förändringar, i dess behov, kände spänning områden och symptom och upplevt. Lär dig att möta dessa förändringar medan du arbetar med de utmaningar i ditt liv, för att bäst utforma vilka ställningar skulle gynna dina behov.