kvinnor hälsoproblem och deras lösningar

Kvinnor hälsofrågor täcker ett brett spektrum. A Kvinnors hälsa är i grunden hennes totala välbefinnande som inte kan avgöras enbart genom reproduktion eller andra biologiska faktorer, men det beror också på näring, stress, arbetsbelastning, migration och många fler villkor.

Förhållanden såsom cervical cancer, klimakteriet, äggstockscancer och graviditet är unika för kvinnor. Andra problem såsom benskörhet och bröstcancer delas av män också, men risken är betydligt högre hos kvinnor. Kvinnor löper också högre risk för hjärtsjukdomar och stroke hjärta. Oro över vård-ge, åldrande och hudsjukdomar är också större oro hos kvinnor. Faktorer såsom låga tillgång till utbildning, arbetslöshet, ökande fattigdom och hög analfabetism gör hälsoförbättringar och sjukvård hos kvinnor ytterst svåra.

Ett problem som många kvinnor lider av är anemi. Kvinnor är mer benägna att anemi och män eftersom de förlorar mycket blod varje månad under sina perioder. Kvinnor som tröttnar lätt, har hjärtklappning, andfåddhet och ser blek kan ha anemi. Det är viktigt att ha tillskott av järn och äta en järnrik antingen kost.

Ett annat mycket vanligt problem hos kvinnor över hela världen är bröstcancer. Vid denna sjukdom maligna celler skadas och resultera i okontrollerad celldelning bildar en klump. Liksom de flesta andra cancerformer, är nyckeln till dess behandling dess tidig diagnos och frånvaro av riskfaktorer som leder till bröstcancer. Andra cancerformer som effekt kvinnor är Livmoderhalscancer, Vulval cancel, äggstockscancer och livmodercancer.

Endometrios är en annan vanlig åkomma som finns hos kvinnor. Detta är en hälso tillstånd där celler som bör finnas i livmodern återfinns någon annanstans i kroppen. Dess symtom är smärtsamma och mycket tunga perioder. Ett annat problem som orsakas vanligen på grund av infektion är PID. Inflammatoriska sjukdomar är i allmänhet förknippas med inflammation i livmoder, äggstockar och äggledare. Dess huvudsakliga symptom är smärta vid sex, flytningar, smärta i ländryggen, feber, kräkningar och illamående.

Andra vanliga hälsoproblem hos kvinnor är blåskatarr, menopaus, polycystiskt ovariesyndrom, missfall, fett runt mitten, Fibroider, framfall, osteoporos, tunga perioder, vaginala infektioner, infertilitet osv. När alla kvinnor lider av en sådan hälsotillstånd är det lämpligt att hon ser för medicinska och naturliga behandlingar som är tillgängliga för att bota sjukdomen. Om en kvinna är utsatt för viss typ av tillstånd då det är viktigt för henne att veta att vilka mineraler, vitaminer och örter kan hjälpa henne upphandlar ett visst tillstånd. Kunskap om vilka medicinska test kommer att förse dig med rätt hälsoinformation är också mycket viktigt. Konsultera en professionell är alltid klokt så att han kan låta dig veta om olika riskfaktorer och behandling för just den sjukdomen.