kvinnliga reproduktionsorgan och deras funktioner

I den här artikeln kommer du att få information om kvinnliga fortplantningsorganen och deras funktioner. Vi kommer att prata om hur de livmodern eller livmoder, äggledare och äggstockar. Livmodern eller livmodern är päronformad organ tunga muskulösa väggar. Jungfrun livmodern mäter ca två till tre fjärdedelar av inches i längd och två inches bred. Dess elastiska muskler expandera kraftigt under graviditeten med tillväxten av barnet. Dess övre del är förbunden med äggstockar med två kanaler som kallas äggledarna. Orgeln stöds i bäckenet av starka ligament. Dess position är i rät vinkel till vaginan, den övre, tung och är riktad framåt mot framsidan av bäckenet. Den lilla änden (Cervis) öppnar in i slidan och stänger dess övre ände. Efter förlossningen, det organ dras gradvis till sin ursprungliga storlek. Orgeln har kraftiga muskler för att hjälpa till att driva ut barnet genom slidan. Under graviditeten livmodern behåller och levererar näring till det växande barnet tills leveransen.

De övre ändarna av livmodern är förenade genom äggledarna vardera omkring fem och en halv tum lång, vilka sträcker sig till höger och vänster till äggstockarna. Funktionen av äggledaren är att bedriva ovum från äggstockarna till livmodern. Detta uppnås genom sammandragande verkan av rör fingret som fransar kallas fimbria. Den svepande rörelse fimbria är i en riktning, som hjälper äggceller i riktning mot livmodern. I de flesta fall tar befruktning av en äggcell eller ägget rum under sin färd genom äggledaren. Processen att överföra av en äggcell genom röret kallas ägglossning. Det befruktade ägget förflyttas sedan nedför röret mot livmodern.

Äggstockarna producerar de kvinnliga reproduktiva celler, ägg eller ägg, och interna sekret. Beläget vid de yttre ändarna av rören, en på vardera sidan av livmodern, är en äggstock om storleken och formen av en stor mandel i skalet. Även om de är jämförbara med testiklarna i sin funktion, är det hormon funktionen av äggstockarna tydligen mer komplett än testiklarna hos hanen. Förutom den inre sekretion, som styr utvecklingen av den specifika kvinnliga karaktär och bidrar till att upprätthålla den normala funktionen hos individen som en organism, äggstockarna utarbeta andra kemiska ämnen som styr de reproduktiva funktionerna. Precis som kastrering utförs på manliga, få om äggstockarna tas bort innan puberteten utvecklingen av individen kommer att drastiskt förändras.

När en flicka föds, hennes äggstockar innehåller redan dessa äggceller av ägg i tusental. Men då dessa inte är mogna. Med uppkomsten av puberteten äggstockarna börja sitt arbete av förfallande ägg. Under livstiden för kvinnan om 400-500 äggceller mogna. Från tiden för puberteten till klimakteriet, ett moget ägg varje månad är producerad av en av äggstockarna. De mogna äggceller passerar genom äggledaren mot livmodern. Om ett ägg befruktas det börjar växa innan det kommer in i velventry fodrad livmodern som ger näring åt ägget, är det fortfarande vid liv i ca 20-24 timmar efter in i röret och då den upplöses och absorberas i kroppen.

När ägget inte gödslas, går den månatliga beredning i livmodern för att ta emot ett befruktat ägg cell ett avfall och skräp kastas ut-hela processen kallas menstruation. Menstruation fortsätter generellt tre till fem dagar, men ännu längre i ett fåtal fall.