kvinnliga hormoner – Effekter av östradiol

När en kvinna har förekomsten av ett specifikt hormon i henne, kommer hon vara mer attraktiv än andra kvinnor som inte har det. Enligt studier, dock, kan dessa samma hormoner skapar också en önskan för kvinnor att fuska på sin partner.

En University of Texas phychologist heter Kritina Durante och hennes kolleger psykologen Norman Li fann att kvinnor med en större mängd av hormonet östradiol i dem kommer att ha en större önskan att flirta, kyssar utbyte, och möjligen även vara inblandad i en affär.

Biology Letters

En brittisk tidning med titeln The Biology Letters publicerade en studie där samma psykologer säger att denna typ av beteende inte var detsamma som ett one-night stand, utan snarare ett slags opportunistisk och seriell monogami. Vissa hormoner hos kvinnor, enligt Durante och Li, kan leda till att kvinnor som vill leta efter en relation som är bättre än den de har idag.

När du söker efter den relationen, dessa kvinnor är villiga att lämna den person de är med att vara i en som kommer att vara mer fördelaktigt för dem.

fysiska egenskaper

Andra studier om hormonet östradiol visar att kvinnor med högre nivåer av det är mer fertila, ha större bröst, har mer attraktiva ansiktsdrag, och en lägre midja till höft-kvoten. Alla dessa egenskaper förbättra utseendet på kvinnor, vilket kommer att ge dem mer uppmärksamhet från män.

Både Durante och Li gick vidare och beräknade östradiol nivåerna på olika ställen i menstruationscykeln av kvinnor, särskilt kvinnor som inte var på preventivmedel i åldrarna 17-30, liksom de som är äldre än femtio. Kvinnor med högre nivåer av östradiol också ansågs mer attraktiva och mer villiga att delta i en affär utanför äktenskapet.

Därför kan man dra slutsatsen att om en kvinna bestämmer sig för att fuska på sin partner eller inte påverkas ganska lite av hennes hormon nivå. Eftersom kvinnor med högre nivåer av östradiol anses mer attraktiva, innebär detta att de förmodligen kommer att presenteras med fler möjligheter att utforska nya relationer med olika män.