klimakteriet nattliga svettningar och andra orsaker till överdriven svett

Det finns ett antal orsaker till Natt-svettning. Det är viktigt att identifiera vad som orsakar problemet så att vi kan veta hur man ska behandla eller lindra orsakerna till tillståndet.

Vanliga orsaker till natten svettning är, menopausen, alkohol, förstoppning, ångest, diabetes och prostatacancer.

Självklart, om diabetes eller prostatacancer misstänks då den enda riktiga tillvägagångssättet är att se din lokala läkare. Dessa villkor måste checkas ut omedelbart så att effektiv behandling kan påbörjas för att lindra situationen.

När det gäller de andra vanliga orsaker, det finns ett antal saker du kan göra.

Ett. alkohol
Först om du vet att det ofta inträffar efter att du har druckit alkohol sedan försöka dricksvatten under kvällen och definitivt före sänggåendet. Detta hjälper kroppen att handskas med intag av alkohol som organet betraktar som en toxin. Kroppen behöver minst 8 stora glas vatten om dagen annars blir de-hydrerad och en kemisk uppbyggnad av toxiner kan förekomma. Om du lägger till alkohol till ett lågt intag av vatten då kroppen kommer att protestera – nattliga svettningar är en del av kroppens protest. Det kan också tjäna som en varning att sakta ner på din alkoholkonsumtion. Vissa människor väljer att dricka till en viss tid på en kväll ut och slå sedan på läsk eller ens vatten eller Coca Cola.

2. förstoppning

Denna gång beror på att kroppen inte har tillräckligt med vatten att dricka. Kroppen består av 70% vatten och så vi behöver fylla på den så att vi håller våra kroppar från att torka ut. Ett annat tecken på att vi inte dricker tillräckligt kan vara drömmar. Även hallucinationer kan hända eftersom våra sinnen spela spratt vår hjärna eftersom vi inte dricker tillräckligt med vatten. Vår lever och njurar måste ha vatten och naturliga juicer som grönsaker och frukt för att hjälpa dem att fungera och så hjälper våra kroppar att bli av med gifter och annat avfall eller skadliga biprodukter som våra kroppar anser vara avfall. En god och hälsosam kost för hem färdiglagad mat kommer att hjälpa. Varför inte prova att skära ned på bearbetade livsmedel och prova mer hälsosamma alternativ med naturliga livsmedel som huvudingredienser. En bra varierad kost som GI-metoden kan vara till stor hjälp med massor av fibrer för att naturligt rensa förstoppning.

Tre. klimakteriet

Detta påverkar givetvis kvinnor som är i slutet av sitt barnafödande ålder. Händelserna börjar hos kvinnor i olika åldrar. För vissa människor ett läkarbesök är användbara eftersom de kan behöva hjälp som en kurs av östrogen för att hjälpa till att stabilisera hormonell obalans vid denna tidpunkt. Den som vill använda ett mer naturligt förhållningssätt kan använda naturläkemedel.

Uppenbara saker som kan hjälpa till med nattliga svettningar, eller värmevallningar, är – att göra sovrummet svalt, undvika nylon blad och nattkläder – välja naturliga fibrer som bomull. Se till att du dricker mycket vatten och ta tid att slappna av – har även en regelbunden massage för att lindra spänningar. Ta dig tid att varva ner innan sängen och se dig saker du hittar avkopplande och undvika tunga sen kväll måltider. Också ha ett glas vatten vid sängen för de stunder när du vaknar på natten.

4. spänning

Om du känner att spänningen är orsaken så avkopplande och regelbunden massage är lysande. En annan bra sak är att tänka på de saker som du kan vara orolig – goda vänner är viktigt att prata om dessa saker. Försök att inte arbeta alltför sent och har en period av “mig” tid där du kan koppla av och stänga. Kanske du hittar pussel eller en favoritfilm eller musik som hjälper dig att slappna av. Hitta pre-bed-time aktiviteter som hjälper dig att koppla av från den dagliga händelser som du är involverad i.