kämpa vinter torrhet för vacker hud

Torr hud verkar på grund av låg nivå av talg. Torr hud är väldigt känslig. Torr hud kan inte behålla fukten därför det verkar uttorkade Det brukar känns “tight” och obekväma efter tvätt om inte någon typ av fuktighetskräm eller hudkrämen används. Chapping och sprickbildning är tecken på extremt torr, uttorkad hud.

De viktigaste tecken och konsekvenser av torr hud är fjällning, fjällning, klåda, chapping och sprickbildning. Torrhet förvärras i vinterväder och dessutom luckrar nagelband och naglar paus. De vanligaste platserna är överarmar, lår och underben.

Det finns massor av skäl till varför huden förlorar fukt. Ibland kan du ärva tendens att ha uttorkade hud – din hud kanske inte kan hålla fast vatten mycket bra eller din svettkörtlarna kan inte producera så mycket fukt som andras. Och när du blir äldre, producerar huden mindre olja, vilket innebär att du inte kan behålla vatten på huden som du en gång kunde.

Många hosta i form av hårda “karameller”, några med växtbaserade ingredienser, kan undertrycka en hosta i upp till en timme. Dessa kan fungera på olika sätt, bland annat att helt enkelt öka produktionen av saliv, som hjälper att hålla halsen fuktig och minskar irritation. Om du är diabetiker eller har högt blodsocker, se till att använda en socker-fri version.

Dricka mer vätska minimerar torrhet och irritation, och hjälper till att förhindra eller behandla en del huvudvärk.

Om trots vattenintag dina läppar verkar uttorkad, tillämpa kallt våt trasa för att återfukta läpparna. Försök också att täta i fukt med ett läppbalsam. Ansök läppbalsam varje timme eller två för att behandla torra läppar och hålla dem friska. Använd balsam med solskyddsfaktor på minst 15 för att spara dina läppar mot solskador.

Vitamin A är också viktigt för reparation av hud. Se till att din kost innehåller vitamin A rika ingredienser som morötter, tomater, gröna bladgrönsaker, fullkorn och baljväxter. Du kan också ha en vitaminrik juice består av 1 msk. vatten krasse, morot och spenat juice, 2 msk. vetegroddsolja, ett glas tomatjuice, och 1 msk. av näringsmässiga jäst.

Du bör peeling två gånger i veckan för att hålla huden glödande. Detta kommer att hjälpa till att få bort döda hudceller och ge huden att behålla fukt. Använd ett organ polish eller exfolierande rengöringsmedel. På din kropp, prova att använda en luffa att hålla huden exfolierad och frisk (aldrig luffa ditt ansikte!).

Torr hud verkar normalt i de flesta människor under vintermånaderna. Torrhet inträffar vanligen eftersom din hud saknar fukt. Detta innebär att det finns en brist på vatten i huden. Under de senaste några tidningar har föreslagit att dricka minst åtta glas vatten om dagen kommer att bota denna sjukdom. Dock har vårdpersonal visat detta hem avhjälpa falskt, detta bara kommer att hålla kroppen hydrerad, inte huden. Istället vårdpersonal tyder på att det bästa sättet att återfukta huden är att blöta det i vatten, snarare än att ta vatten från munnen. Blötläggning under en kort period på ungefär femton minuter i ljummet vatten bör sätta vatten tillbaka in i huden och hjälper till att lindra torrhet. Läkare också påminna patienter med torr hud som badar varje dag kan vara negativt för deras tillstånd. I själva verket bör patienter med extremt torr hud bada bara varannan dag i kallare vatten än normalt.