Jag kan ha bakteriell vaginos – vad nu

Är det den överdrivna flytningar? Eller fiskliknande lukt som du har märkt? Dessa är bara några av de berätta tale symtom på bakteriell vaginos även tidigare känd som Gardnerella vaginit. Detta är en av de bästa tre vanligaste vaginala infektioner upplevs av många kvinnor. Om du har sagt till dig själv “Jag kan ha bakteriell vaginos. Vad händer nu?” Denna artikel diskuterar symptom och behandlingsalternativ för bakteriell vaginos.

Denna speciella vaginal infektion är resultatet av en väsentlig förändring i den normala bakterier nivåer som finns i slidan när den normala bakterier i slidan växa överdrivet. Det är viktigt att notera att bakteriell vaginos inte orsaka symptom hos vissa kvinnor, men som nämnts ovan, några av de vanligaste symptomen för denna vaginal infektion inkluderar ett obehagligt och pinsamt “fishy” lukt samt ha en överdriven flytningar.

Inte söka bakteriell vaginos behandling snabbt kan påverka fertiliteten, eftersom det kan leda till olika äggledarna och livmodern infektioner som rapporterats i ett fåtal fall. Bakteriell vaginos kan också leda till för tidig avgivning av ett barn när en gravid kvinna lider av tillståndet. Söker snabb behandling rekommenderas därför eftersom denna vaginal infektion kan leda till olika andra villkor.

Trots att precisera den exakta orsaken till bakteriell vaginos är fortfarande okänd, olika faktorer ökar risken för att utveckla denna infektion i slidan. De olika riskfaktorer inkluderar men är inte begränsade till att ha flera sexuella partners (även om en kvinna med några sexpartners kan fortfarande utveckla sjukdomen), rökning, en kvinna inblandad i en samma kön sexuell relation, vaginal douching etc.

För att vara säker på att du har bakteriell vaginos, kommer du att behöva testas med din personliga läkare. Boka en tid med din läkare om du märker en alltför flytningar eller fiskliknande lukt. De behandlingsalternativ som erbjuds alternativ är lätt tillgängliga för de flesta kvinnor för behandling av detta tillstånd och varierar från traditionella till holistiska behandlingar.

bakteriell vaginos testning

Ett. En bäcken examen kan utföras och involverar observation av den vaginala slemhinnan och undersökning av livmodern och äggstockarna. Prover kan erhållas för att utesluta könssjukdomar.

2. Den flytningar kan undersökas i mikroskop för att särskilja bakteriell vaginos från andra vaginala infektioner som inkluderar trichomonas och infektioner jäst (dessa är de tre vaginala infektioner).

Tre. A “doft test” ibland utförs som producerar en fiskliknande lukt när flytningar blandas med en specifik kemisk.

traditionella behandlingsalternativ

Traditionell medicin föreskriver oftast antibiotika som tas oralt eller appliceras direkt på vaginan för bakteriell vaginos behandling såsom Tinidamax / Tinidazole, metronidazol (vaginal gel eller piller) eller en vaginal clindamycyn grädde. Dessa antibiotika förutom att vara dyra kan leda till olika biverkningar och det är därför fler och fler kvinnor vänder sig till holistiska eller naturliga botemedel för behandling av denna infektion i slidan. Använda traditionell medicin också leder till cirka 50% av kvinnorna med sjukdomen har en blossa upp i år efter behandling av denna infektion i slidan.

holistiska behandlingsalternativ

För att undvika biverkningar och ups flare förknippas med traditionella behandlingsmetoder, holistiska lösningar erbjuder många kvinnor effektiva lösningar för behandling och botemedel för bakteriell vaginos. Holistiska metoder försöker komma till roten av problemet och inte bara behandla symptomen av denna infektion i slidan. Naturläkemedel använder ingredienser som är lätt tillgängliga i ditt kök eller på en lokal hälso-butik för minimal kostnad jämfört med kostnaden för antibiotika samt de extra kostnader i samband med möjliga avkastning av tillståndet.