interstitiell cystit och kinesisk medicin

Interstitiell cystit är en sjukdom i urinblåsan. Även om det är främst hos kvinnor, har män fått diagnosen med det också. Med en uppskattning av 12 procent av alla kvinnor som har symtom av interstitiell cystit, det är definitivt ett villkor som måste åtgärdas. Eftersom det är främst diagnostiseras hos kvinnor, kommer den här artikeln fokuserar på hur den påverkar och hur den kan behandlas på kvinnor. Den exakta orsaken och botemedlet är okänd vid denna tidpunkt, men det finns behandlingar som kan lindra symtomen och lindra smärtan. Villkoret kan tyckas att ligga i remission under en tidsperiod, dock vissa livsmedel och stressande situationer kan utlösa episoder. Akupunktur och kinesisk medicin är ett sätt att lindra detta tillstånd och ger dig möjlighet att leva ett normalt liv.

Interstitiell cystit (IC) kallas också smärtsam blåsa syndrom (PBS) och kännetecknas av täta och smärtsam urinering, med en känsla av tryck på blåsan, men det vanligaste symtomet alla dessa patienter aktie är smärta i nedre delen av magen. Patienter med interstitiell cystit kan finna sig med att urinera upp till 70 gånger på en dag eller så ofta som var 10 minuter. De har dessutom ofta dålig sömn på grund av att de måste vakna upp för att urinera 10 gånger varje natt. Under en kvinnas period, Interstitiell cystit kan blossa upp ännu värre lämnar patienten uppkrupen i sängen och oförmögen att fungera normalt. En annan olycklig bieffekt av Interstitiell cystit är att det kan göra samlag mycket smärtsamt för kvinnor som lider av det. Som ni kan föreställa er, när du kombinerar alla dessa symptom (smärta, täta urinträngningar, smärtsam urinering, sömnbrist och smärta vid samlag), kommer många av dessa patienter faller ofta in i depression.

När en sjukdom enbart tänkt att förknippas med kvinnor i klimakteriet, är Interstitiell cystit nu hos kvinnor i alla åldrar såväl som män och barn. En vanlig feldiagnos för kvinnor med IC är en urinvägsinfektion. Eftersom urinvägsinfektioner behandlas med antibiotika och Interstitiell cystit orsakas inte av en bakteriell infektion, antibiotika gör absolut inte bra för patienten. I själva verket har stadigvarande användning av antibiotika har visat sig göra dig så mycket mer mottagliga för bakterieinfektioner. Endometrios eller myom är en annan populär fel diagnos för kvinnor. Män riskerar också vara fel diagnos med en urinvägsinfektion, prostatit eller epididymit, ett tillstånd som orsakar en plötslig smärta i patienter pungen. Självklart är en korrekt diagnos viktigt att göra en ordentlig behandlingsplan.

Akupunktur och kinesiska örter kan ge otrolig lättnad för patienter som lider av Interstitiell cystit. Även om de kan verka väldigt snarlika, behandla en urinvägsinfektion, en UVI och CI är väldigt annorlunda. Om det är en bakteriell infektion, kan diagnosen bekräftas med ett urinprov. När det gäller infektioner, kommer patienterna att behandlas som om de har ett tillstånd som vi (i kinesisk medicin) kallar fuktig värme. Men i Interstitiell cystit, kan patienten ha en rad möjliga orsaker som förekommer som villkor i sig. Möjligt kinesisk diagnos för IC är Lever-Spleen disharmoni, blod och / eller Qi stagnation, njure Yin eller Yang brist, Lever depression med fukt och Spleen Qi brist. För det mesta har jag inte sett mycket av patienter vilkas tillstånd är lärobok. Från min erfarenhet, kommer patienterna att ha en kombination av några av dessa mönster. De mönster som jag har sett som verkar vara mest dominerande är Lever-Spleen disharmoni och blod / Qi stagnation med Qi brist. Behandling för detta är att harmonisera mjälten och levern, främja rörligheten för Qi och blod i nedre delen av magen och tonify Qi. Akupunkturpunkter bör väljas för att behandla det speciella mönster. Ytterligare punkter användare att villkoret skulle vara Ren 4, 6 Ren, SP 6, ST28, K3, K11, K12, UB22, UB23, UB26, UB31, UB32 UB39 och DU4.

Akupunktur och kinesisk örtmedicin kan spela en viktig roll i behandlingen av interstitiell cystit. Det kan minska svårighetsgraden och frekvensen av skov. Besök gärna min hemsida för mer information om behandlingen av IC och saker du kan göra för att förhindra flare-ups.