hur man kan minska gamla hudbristningar

Gamla hudbristningar är mest frustrerande att bota bland alla typer av märken som finns. De nyare – röda eller Deep Purple är ganska lättare att hantera och har större chanser att göra mindre märkbar. Men gamla ärr – de som är silvervit – är svåra att behandla eftersom de redan har blandats med huden under åren.

Men det betyder inte att det inte finns något sätt att göra dem mindre uppenbar, dock. Med rätt program, du kanske kan se de gamla ärr blekna helt.

Bristningar uppstår när huden fibrerna dras eller sträckas i full utsträckning för att passa de hormonella förändringar som sker i kroppen. När fibrerna sträcks och är inte elastisk nog, ärr visas – den djupa lila slag över hela området. Detta innebär att plötsliga tillväxt av kroppen, viktökning och graviditet är några orsaker bakom dessa ärr.

Med tiden, när dessa ärr lämnas obehandlade eller inte sänks, dessa linjer blir vitt och blanda med huden på ett sätt. Men det gör dem inte mindre märkbar. Gamla hudbristningar fortfarande ses och tydligt på den påverkade området – men eftersom åren går, de är mindre ful som de nyare, och är lättare att dölja.

Men de är fortfarande pinsamt ändå. Lyckligtvis, om du har gamla hudbristningar, kan du minska sin synlighet genom användning av antingen lokala applikationer eller kirurgiska ingrepp.

Aktuella tillämpningar brukar komma i form av krämer sträcka varumärket och lotion. Vanligtvis dessa produkter syftar till att göra de gamla ärren mindre tydlig genom att göra dem att smälta med den friska huden jämnt. Om du vill gå för detta alternativ, finns det några saker att tänka på innan du köper en produkt sträcka varumärket från apotek.

Först och främst bör du vara säker på de ingredienser som använts. Vitaminerna E och K är vanligt förekommande i lotion sträcka varumärket eftersom de främjar hudens reparation av ärr och skador och allmänna hudens hälsa. Andra ingredienser du bör kolla är ginseng, vilket förhindrar kollagenas – dvs, förstörelsen av kollagen, hästsvans, vilket är bra för föryngrar celler och bidrar till hudens fasthet och elasticitet, och ringblomma, som föryngrar, helar och minskar cellulär inflammation och lugnar och mjukar upp huden.

Onödigt att säga att användarrecensioner hjälpa när man beslutar om rätt sträcka varumärket grädde för dig. Recensioner finns överallt – inte bara på den öppna hemsidan själv. Naturligtvis finns det recensioner på handlarens webbplats, men alla av dem är positiva för att öka försäljningen. Vad du behöver läsa är både positiva och negativa recensioner, för att hjälpa dig att bättre förstå vad som väntar när du använder produkten. Även om det är oundvikligt att ha missnöjda användare för en viss produkt, du måste dock veta vad den allmänna domen är att uppskatta dess övergripande effektivitet på dig.

Å andra sidan, kirurgiska ingrepp gör också samma sak – de gör gamla hudbristningar mindre märkbar genom att antingen producera mer kollagen på huden eller skalar av några hudlagren för nyare. Vad slår de flesta individer av är deras kostnader och smärta inblandade. Om de skulle få samma resultat från aktuella lösningar, så varför bry sig?

Gamla hudbristningar kan inte elimineras helt, eftersom topicals och operationer kan bara minska deras synlighet (när detta skrivs).