hem rättsmedel för behandling av svampinfektion

Jäst är en svamp vetenskapligt kallas Candida. Den specifika typ av svamp som oftast ansvarar för vaginit är Candida albicans. Jäst är vanligt förekommande på normal mänsklig hud och i områden av fukt, såsom munnen och vagina. I själva verket är det uppskattas att mellan 30% -50% av friska kvinnor normalt bär jästen i det vaginala området.

Vaginal jäst infektioner uppstå när ny jäst införs i vaginala området, eller när det finns en ökning av mängden av jäst som redan är närvarande i slidan i förhållande till mängden av normala bakterier. Till exempel, när den normala, skyddande bakterier elimineras med antibiotika (vidtas för att behandla en urinvägsinfektion, andningsorganen, eller andra typer av infektioner) eller genom immunosuppressiva läkemedel, kan jästen föröka, invadera vävnader och orsaka irritation i slemhinnan i vagina.

Först och främst, olika vaginala infektioner tenderar att ha mycket likartade symptom, så om en kvinna upplever en för första gången, eller är osäker på en riktig behandling, bör hon definitivt se sin läkare för att få en korrekt diagnos. Jäst infektioner att återvända kan vara ett tecken på mer allvarliga sjukdomar som diabetes, leukemi, eller AIDS.

Några symptom på vaginal svampinfektion är: –

* En ovanlig tjock, luktfri, vitaktig flytningar
* Oförklarlig smärta vid samlag
* Okontrollerbar klåda och en brännande känsla i slidan och huden runt slidan (vulva).
* Oförklarlig svullnad i vulva.
* Brännande känsla vid urinering.

Om du misstänker att du har vaginal svampinfektion och det är första gången, är det tillrådligt att du besöker din gynekolog och få det kontrollerat. Det kan vara lite allvarligare typ av vaginal infektion eller inflammation i slidan som trichomonas eller bakteriell vaginos.

svampinfektion förebyggande: –

* Håll dig vaginala området rent, var noga med att tvätta området när du duschar
* Bär bomull kalsonger och strumpbyxor med en bomullstuss grenen
* Byt alltid ut ur din träning kläder eller baddräkt omedelbart efter träning eller simning
* Ändra dina bindor eller tamponger ofta och undvika att använda de som är parfymerade
* Efter toalettbesök, torka alltid framifrån och bakåt
* Använd antibiotika endast vid behov
* Undvik att dela handdukar och tvättlappar
* Tvätta du under plagg i varmt vatten och hoppa över sköljmedel i torktumlaren
* Undvik kläder som är tight i grenen
* Efter en dusch eller bad, se till att din vaginala området är helt torr innan påklädning
* Undvik att använda kraftigt doftande tvålar, parfymer och talk
* Undvik douching
* Ät en kost rik på grönsaker, protein och korn samt konsumerar yoghurt som har levande acidophilus bakterier, undvika halvfabrikat, socker och alkohol

hem rättsmedel för att behandla svampinfektion: –

* Tea Tree Oil: – Tea tree oil är en känd naturlig svampdödande. Häll några droppar outspädd tea tree olja på en tampong och för in slidan. Gör detta morgon och kväll. Ett par dagar bör räcka.
* Honung: – Detta är förmodligen den klibbigaste och obekväma sätt att bota vaginal svampinfektion, men det sägs att göra underverk. Ta en halv kopp honung i badrummet.
* Vitlök: – Gör en pasta av vitlök skida och tillämpas på huden runt slidan. Det kan bränna lite, men är mycket effektivt. Denna pasta kan användas för svampinfektion i andra delar av kroppen också. Ett annat sätt att använda vitlök för att bota vaginal svampinfektion är att skära några vitlök skida fina och linda in den i cheesecloth.
* Ättika: – Ättika är känd för sina antibakteriella och svampdödande egenskaper. Fyll ett badkar med varmt vatten blandat med 1 kopp ättika. Blötlägg i detta bad lösning under ca 20 minuter. Torka vaginala området noggrant med super absorberande papper. Någon ättika kommer att göra, men de bästa resultaten har hittats med hjälp äppelcidervinäger.