hantera skuldkänslor från att inte producera tillräckligt med bröstmjölk

Fyrtio graviditetsvecka kan säkert orsaka en flodvåg av känslor när barnet äntligen bestämmer hon är redo att göra sin debut. Efter allt, tillbringade du förmodligen nio månader surfa på nätet och läsa många böcker och artiklar i förberedelserna för den stora dagen. Innan hon kom, kände du sannolikt självsäker och redo för din nya roll som mamma. Du var strömförande, självsäker, upphetsad och glad. Nu, låt oss snabbspola ett par veckor. Du är nu eländiga och sura. Dina bröst är ömma, spruckna och ditt barn inte verkar någonsin vara nöjd. Hon är inte vinner tillräckligt i vikt och du har gett denna amning grejer en helhjärtad insats. Du har provat alla knep och fortfarande har svårt att producera tillräckligt med mjölk för att tillgodose barnet. Du har provat MilkThistle, bockhornsklöver, Galactogogues och har kallat din amning konsult så mycket att hon är på ditt kortnummer eller din mobiltelefons Favorite Five. Och nu är du överväger att säga “fan med detta” och på allvar överväger att komplettera med formel. Men, känner du så förbaskat skyldig och frustrerad. Varför?

Du känner förmodligen skyldig eftersom du antar att det är något fel med dig. Som en mamma med låg mjölkproduktion, tror du felaktigt att du måste göra något fel eftersom Moder Natur verkar inte ha samarbetat med din amning ansträngningar. Du känner dig frustrerad eftersom du vill ge dina barn den bästa och du har blivit programmerad att tro att formeln är “näst bäst”. Rätt?

Tja, jag är här för att berätta att dessa känslor inte gör dig något gott. Du är inte en dålig mamma för att behöva komplettera med formel. I själva verket bör du bli erkända och prisade som en super mamma som gav ammar en stor insats. En som gav henne allt. Heck, i min bok, du får ett “A” för insats!

Men, hur är de skyldiga och melankoliska känslor? Hur kan du sluta känna skuld från att inte producera tillräckligt med bröstmjölk? Här är några beprövade tips som du kan använda just nu:

Ett. Acceptera att du har gjort allt mänskligt möjligt för att öka din mjölkproduktion och att ditt beslut att komplettera är inte självisk, men är verkligen det bästa du kan göra för ditt barn.

2. Istället för att känna skuld och frustrerad, vända de negativa känslorna inne ut. Även om du har planerat att amma från dag ett, och du hade drömmar om enbart amning under det första året, och sedan sluta känna skuld. Skuldkänslor hjälper inte och de kan inte ändra någonting.

Tre. Slappna av och njut av din bebis. Njut i dessa små saker som hur barnet håller handen eller ler när du ler mot honom. Njut av att vara mamma och älskar ditt barn.

4. Försök om hud mot hud. Till exempel, när du är ensam hemma, lägg barnet på din nakna barm. Det är huden på huden band som både barnet och mamman längtar efter och behöver.

5.Focus på det positiva. Låt inte skuldkänslor eller frustration att krypa in i ditt sinne alls. Istället förblir positiv och njuta av din dyrbara bunt av glädje.

6. Diskutera dina känslor med andra mammor som förstår vad du går igenom. De kanske kan erbjuda dig tips och tekniker för att hålla dessa skuldkänslor i schack.

Du har redan tillbringat nästan ett helt år att vårda och hjälpa till att öka ditt barns hälsosamt i livmodern, är det dags att njuta av dem på utsidan nu. Flaskmatning ditt barn kanske inte är exakt vad du väntade eller hoppas på, men vi måste acceptera att det är perfekt för ditt barn och att hon kommer att frodas och växa som ett resultat av din osjälviska handling av komplettering.