ger infertilitet kostar när du har någon försäkring

Barnlöshet kostnader lägga upp snabbt. Speciellt om du behöver IVF-behandlingar, kan kostnaderna krypa upp till anmärkningsvärda nivåer mycket snabbt. En IVF-cykel kommer att kosta någonstans mellan $ 8000 upp till $ 15.000, beroende på hur den tekniska behandlingen är. Till exempel, om du behöver genetisk testning eller ICSIs (intracytoplasmatisk spermieinjektion, ett förfarande som innebär raka injicera en spermie in i en äggcell), kommer priset för IVF vara högre än någon som inte kräver dessa specialiserade IVF behandlingsalternativ . Med tanke på att många par behöver tre eller fler IVF cykler att bli gravid, kan infertilitet kostnader når snabbt uppåt på $ 50.000. När du överväga att också den olyckliga verkligheten att även högteknologiska IVF är ingen garanti för graviditet, tanken på att göra den typen av kontanta utlägg kan vara häpnadsväckande.

Hur kan man betala för infertilitet kostnader som dessa om de inte omfattas av din försäkring? Nedan är tre idéer som kan göra saker och ting mer uthärdlig.

använd din flexibel utgifter konto
Ett ytterligare alternativ för att täcka kostnaderna för behandlingar tillämpar dina flexibel utgifter konto (FSA) dollar, om du har ett sådant konto. FSAs är en anställd fördel som erbjuds av vissa organisationer som tillåter dig att avsätta en del av din pre-taxerade inkomsten för användningsändamål (oftast är FSAs täcka sjukvårdskostnader som inte betalas av försäkringen.) Det kan finnas begränsningar för vad du typer av vård behandlingar en flexibel utgifterna konto kan användas för, men fertilitetsbehandlingar är ofta med i förteckningen över godkända kostnader. Prata med din arbetsgivare för att förstå detaljerna i din egen FSA planen.

titta på delad risk eller återbetalning ivf program
Delad risk eller återbetalning IVF-program skiljer sig från klinik till klinik, men de i grunden fungerar så här. Du betalar i förskott för flera IVF cykler (vanligen 3 – även om vissa är mer eller mindre än detta). Sedan lovar kliniken eller delad risk fond för att återbetala hela eller delar av de pengar du spenderat i förskott i fall du inte har en lyckad IVF cykel inom det antal förbetalda cykler. Tänk på att “lyckas” definieras olika av olika program. Vissa anser att ett positivt graviditetstest en framgång, och andra anser vara bära en graviditet sikt och förlossningen en framgång. Det är bäst att välja program som anser förlossningen märket för framgång, främst eftersom om du blir gravid, men missfall, har du förlorat alla dina pengar. Du kommer att hitta för-och nackdelar när man använder delade risk eller återbetalning IVF-program, och inte varje par kommer att kvalificera sig. Kliniker ger sällan dessa program för par som inte har en bra chans till framgång. (Så, till exempel, erbjuder många inte sådana program till par där kvinnan är över 40 år gammal.)

överväga att ta lån
Vissa par får ett eget lån mot deras hus för att täcka terapi kostnader. Du kan även titta på att ta ut en mer lån för att täcka dina kostnader. Dessutom kan vissa fertilitetskliniker erbjuder unika möjligheter avbetalningen, eller lån i form av lokala banker. Slutligen kan du använda kreditkort för att täcka fertilitet kostnader. Bara vara försiktig så att du inte hamnar med mer i månatliga betalningar än du rimligen kan hantera. Fertilitetsbehandling är stressande nog utan att oroa dig ett lån eller förstörda kredit värdering. Om du har en finansiell planerare, få deras råd på hur mycket skulder du kan ta på med tanke på din inkomst och andra källor till kapital. Många banker kommer att erbjuda denna typ av samråd gratis om du inte har en egen rådgivare.