från saknas till lushious – vad man ska leta efter i en läppbalsam

De flinga. De skal. De spricker. De ont. Dessutom är de ungefär lika kissable som sandpapper. Ingen vill nariga läppar. Men kalla, torra eller blåsiga förhållanden eller bara lite otur i generna avdelningen kan definitivt torka ut och rugga upp detta anbud och känsliga delen av ditt ansikte. Därför använder läppbalsam regelbundet är det bästa sättet att hålla läpparna fuktiga och förebygga nariga läppar. Alla läppbalsam, oavsett vad deras ingredienser, är, i princip, ett sätt att ersätta eller lägga till det normala, fuktbevarande barriär i huden. Läppbalsam fungerar på samma sätt som läpp-glans, dock är den förstnämnda mer av en behandling, och det senare är mer på sin kosmetiska ändamål.

Ett. vad är läppbalsam?

Generellt är läppbalsam gjorda av mentol, parfymerade oljor, bivax, kamfer, vaselin och andra olika komponenter som alun, salicylsyra, och vitaminer. När du köper läppbalsam, det finns vissa faktorer som måste beaktas. Det finns ingredienser som vid närvaro i läppbalsam kan inducera större resultat och långvarig behandling.

2. gå naturligt

I princip är alla läppbalsam skapats för samma ändamål och är definitivt effektiva på sina egna sätt. Emellertid är det fortfarande viktigt att välja läppbalsam som innehåller naturliga ämnen. Detta för att vara säker på att använda läppbalsam inte kommer att irritera dina nariga, torra läppar.

Tre. Leta efter de super vänliga oljor.

När du köper läppbalsam, är det bäst att köpa de som innehåller vegetabiliska oljor som olivolja och mandelolja. Dessa särskilda typer av vegetabiliska oljor är användbara för att föra tillbaka de naturliga oljor på läpparna. Därför kommer du att ha fräschare, rena, glänsande läppar.

4. Tänk vilken typ av läpparnas bekännelse du vill från din läppbalsam.

Vill du använda den som ett dagligt alternativ till läppglans? Letar du efter medicinsk behandling när det gäller din super torra, starkt nariga läppar? Vill du ge lite sol-blocket skydd för dina läppar? Eller vill du bara ha det super skydd som du hade längtat att få? Läppbalsam användningar kan variera från vardagen läppen vård till de super-skydd läppbalsam.

Fem. Tänk vilken typ av väder du har på din plats.

Hur ofta ska man använda läppbalsam för att förhindra att dina läppar från chapping? Det beror på var du bor och den tid på året. Till exempel, om du bor i Denver, skulle den typiska vädret eller klimatförhållanden vara mycket torrt och kallt på vintern, och det finns en hel del sol. Därför är det viktigt att du bör använda ett läppbalsam på en daglig basis, tillämpa det ett par gånger om dagen. Om din trakter är mindre torr, mindre kallt, eller mindre soligt, kanske du kan använda läppbalsam mindre ofta.

6. Välj ett läppbalsam med solskyddsfaktor.

Läpparna tar en sol stryk precis som andra områden i ansiktet som utsätts för solljus, men de brukar inte få skydd från solskyddsmedel. Det är därför det experter tyder starkt på att använda ett läppbalsam med en sol-blockerande ingrediensen. Människor bör dock vara försiktig med att använda läppbalsam med solskydd element. Vissa människor är känsliga för solskydd, och deras läppar kan bli nariga eftersom de använder det på sina läppar. Därför, om du märker någon klåda eller rodnad, gå tillbaka till ett läppbalsam utan extra skydd.

7. Observera den första omgången av läppbalsam du har köpt

Det är verkligen svårt att skilja de olika ingredienserna i läppbalsam och dess benägenhet att bota nariga läppar. I själva verket finns det fall där vissa läppbalsam även kan göra saken värst. Och så är det oerhört viktigt att notera om ett visst märke av läppbalsam kan faktiskt göra mer skada än nytta. Om så är fallet, då skulle det vara bättre att hitta ett annat märke och leta efter möjliga ingrediens som kan ha orsakat irritation. Sannerligen, har det sagts innan men det verkligen tål att upprepas: Det snabbaste sättet för en kvinna att uppdatera sin look är bara genom att svepa en smickrande nyans av läppstift över hennes kyssar. Detta är dock inte möjligt om du har torra, nariga läppar.