en gemensam kvinnors hälsotillstånd som de flesta inte vet om

Lyssna upp damer: Alltför många kvinnor i onödan lida med en gemensam hälso-tillstånd som kallas bukorganet framfall (POP).

Varför? För ett antal skäl-lite vänta och se om det blir bättre, andra är för pinsamt att prata om det. POP, eller förskjutning av bäckenorganen, drabbar så många som 50 procent av alla kvinnor som har fött barn vaginalt.

I själva verket, nya undersökning visar att fyra av fem kvinnor över 21 års ålder har aldrig hört talas om POP, och nästan hälften (47 procent) väntade ett till två år innan vi diskuterar sina symtom med sin läkare.

“I åtta år hade jag ökat bäcken tryck, skarpa smärtor med tunga lyft, ländryggsbesvär, urin frekvens och brådskande, och obehag vid samlag, men jag skämdes för att diskutera sådana intima frågor med min läkare,” sade Nina, en POP patienten. “När jag ser tillbaka, jag kan inte tro hur dumt jag var att lida i tysthet så länge.”

Så vad som händer där nere? De organ i bukhålan-livmodern, vagina, urinblåsa och ändtarm-hålls på plats av ett nät av muskler och bindväv som fungerar som en hängmatta.

När dessa muskler och vävnader försvagas eller skadas, vilket kan ske till följd av vaginal förlossning, en eller flera av bäckenorganen skifta ut ur deras normala position och bokstavligen “faller” in i, eller tom utanför, slidan.

Som ett resultat kan organen trycker mot de vaginala väggarna producerar ett bråck-liknande bula, orsakar obehag, som påverkar sexuell aktivitet och begränsa fysisk aktivitet.

Även om det är så vanligt, var två av tre kvinnor i undersökningen som diagnostiserats med tillståndet inte är medvetna om det innan du upplever symtom.

Varför? Tyvärr, det finns en kommunikation mellan läkare och patienter-81 procent av tillfrågade kvinnor som har fött barn har inte fått utbildning om förhållandet mellan vaginal förlossning och eventuell POP från deras OB / GYN.

Resultaten visade också att av de kvinnor som var medvetna om POP, lärde 86 procent om det från andra källor än sin läkare, till exempel vänner, släktingar eller kollegor.

Så, om du tror att du har POP, vad gör du?

Säg något med din läkare!

Lita på din instinkt-om något känns fel, be om det. Den goda nyheten är en mängd olika behandlingsalternativ är tillgängliga. Men eftersom det finns olika typer och stadier av framfall, som definieras av där svaghet uppstår och vilket organ påverkas, kan behandlingsalternativ variera från Kegel övningar till operation.

Tala med din läkare om du upplever någon av de symtom som anges i rutan ovan och tillsammans kan ni bestämma behandlingsalternativ som är bäst för dig.

Denna undersökning genomfördes bland 508 kvinnligåldrar 21 och äldre, som bor i det kontinentala USA.

Det var sponsrad av Ethicon Kvinnors hälsa & Urology, en division av Ethicon, Inc., ett Johnson & Johnson Company.