e-patienter tre bästa sätten att utnyttja Internet som ett helande verktyg

Termen e-Patient är ett nytt modeord för dem som utnyttja kraften av Internet för att forska kronisk sjukdom eller mystiska symptom. Medan ingen ersättning för en i-person, ansikte mot ansikte besök med en läkare, visar Internet för att bli ett kraftfullt verktyg för forskning diagnoser, utforska alternativa behandlingar och finansiella resurser, hålla sig à jour med medicinska framsteg och upptäckter, liksom tillhandahålla välbehövliga känslomässigt stöd. I en perfekt värld skulle kronisk sjukdom och mystiska symptom existerar inte, och behovet av medicinsk Internet forskning skulle vara null. Tyvärr gör detta behov finns, och är ännu mer avgörande för patienter vars upprepad ansikte mot ansikte läkarbesök har misslyckats med att ge en definitiv diagnos och / eller effektiv behandlingsplan. Så, om du lider med en kronisk sjukdom eller mystiska symptom, hur kan du utnyttja kraften av Internet? Låt oss undersöka de tre bästa sätten du kan använda Internet som ett helande verktyg:

· Diagnostiska Verktyg – Online diagnosverktyg kan vara en livräddare (bokstavligen!) vid upplåsning ledtrådar av mystiska symptom, och är särskilt användbart om du upptäcker att du har ett symptom utanför sfären av andra sjukdomar kategorier.

· Blogging – Förutom att vara terapeutisk, skriver också bygger förtroende. När du fånga dina tankar och känslor som skrivna ord, kommer du att vara bättre förberedda för ansikte mot ansikte diskussioner med din läkare. Skriftlig dokumentation om din hälsa resan följer din utveckling, och fungerar som konkret rekord för att granska vilka behandlingar, läkare, provningar etc. har varit framgångsrika och som har kommit till korta.

· Läs, läs, läs! – Internet är proppfullt av artiklar, bloggar och gratis online medicinska resurser som kan ge en ledtråd till att lösa ditt medicinskt mysterium. Om du redan har fått en diagnos, använda online-resurser för att forska behandlingsplaner och granska vilka åtgärder man kan vidta för att hålla din sjukdom förvärras.

Samtidigt som Internet kan vara en fenomenal medicinsk resurs, det finns några varningar:

· Du kan inte tro allt du läser på Internet. Var noga med att få fram information från trovärdiga, pålitliga resurser bara.

· Internet forskning bör aldrig användas som en ersättning för en i-person, ansikte mot ansikte läkarbesök.

När det används på rätt sätt för att forska kronisk sjukdom och mystiska symptom, kan kraften i Internet inte överskattas. Medan online forskning kan tyckas lite överväldigande i början, lära sig att behärska vad Internet har att erbjuda kan hjälpa dig gå bortom din sjukdom och återfå frihet och kontroll över ditt liv.