cystit hos kvinnor orsaker, symptom och behandling

Cystit kan betecknas som urin sjukdom relaterade till urinblåsan som kännetecknas av svår smärta i samband med urinering, urinering blir ofta så ofta som var 10 minuter, Brådska, och trycket i blåsan eller bäckenet. Vid cystit patienter kan också uppleva nocturia, bäckenbotten dysfunktion, smärta vid samlag, och kan känna obehag av att arbeta, resa, köra etc. Från omfattande forskning har det undersökts att livskvaliteten för vissa IC patienter är ekvivalent med dem med terminal njursvikt. Blåskatarr kan drabba män och kvinnor i alla kulturer, åldrar, socioekonomiska bakgrunder. Denna typ av störning är vanligare hos kvinnor än hos män. De flesta kvinnor drabbas av blåskatarr och de måste genomgå från en svår situation.

Orsaken till cystit är okänd. Cystit har inga exakta orsaken men flera teorier har framförts. Men den vanligaste orsaken till blåskatarr är bakteriell infektion. Nästan alla avsnitt av cystit orsakas av tarm bakterier namnges som E coli. Tarm sägs vara full av bakterier från tarmen. Och E coli är en av de bakterier i tarmen. Det finns också vissa bakterier som är ofarliga och uppehålla normalt på huden. Urin i blåsan innehåller i allmänhet få bakterier. Kissar oftast tvättar bort bakterier och att bakterier kan komma in i urinblåsan som orsakar bakterieinfektioner och ytterligare kan orsaka blåskatarr.

Symtomen på cystit är ofta fel diagnos som en vanlig urinvägsinfektion. Symtomen på cystit attribut till prostatit, epididymit, myom och endometrios. Det vanligaste symtomet som finns i nästan 100% av patienterna är smärta. Några andra symtom är –

Ett. Smärtsam urinering och smärta förvärrades med viss dryck eller mat.

2. Vissa patienter känner dysuri-sveda i urinröret vid urinering.

Tre. Urinering blir ofta så ofta som var 10 minuter.

4. Vissa patienter har en tendens att urinera på natten på frekvent basis.

Fem. Man kan känna svårigheter att resa, kör etc.

Det finns flera behandlingar med hjälp av vilken cystit kan botas effektivt. Transvaginal manuell terapi i bäckenbotten muskulatur är den terapi som har visat lovande resultat i att lindra smärta i samband med cystit sjukdom. Bäckenbotten behandling är också betraktas som en av den effektiva behandlingen för att bota patienter som lider av blåskatarr. Amitriptylin kan minska symptom i samband med cystit hos patienter och Amitriptylin har lämnat fullständig tillfredsställelse för patienterna.