bröstförstoring och säkerheten av implantat

Under de senaste åren har bröstförstoring varit den mest spelade kosmetisk kirurgi i USA, enligt American Society of Plastic Surgeons (ASP). Men trots populariteten av detta förfarande, det finns fortfarande en del felaktiga föreställningar om detta på grund av brist på medvetenhet, “bristfällig” studier och motstridiga resultaten av flera undersökningar.

För närvarande finns det bara två typer av bröstimplantat som är godkända av US Food and Drug Administration (FDA): silikon och saltlösning implantat. Dock är silikon versionen fortfarande under kontroll eftersom vissa studier tyder på att det kan öka risken för bindväv och autoimmuna sjukdomar såsom reumatoid artrit och sklerodermi särskilt om det finns ett brott i implantatet.

För att garantera säkerheten för konsumenterna, genomförde FDA sin egen undersökning som visade att silikon implantatet inte utgör en betydande hälsorisk. Däremot har myndigheten dragit slutsatsen att det inte finns några lämpliga data för att bekräfta “absoluta” säkerheten för denna typ av bröstimplantat för plastikkirurgi.

Dessa är höjdpunkterna i studien:

* Bröstförstoring genom silikonimplantat är allmänt säker.
* Under de senaste åren har bröstimplantat förbättrats och blivit mer hållbara och motståndskraftiga mot högre effekter.
* Silikonimplantat är inte kopplade till allvarliga sjukdomar.
* Strålning påverkar inte hållbarheten av bröstimplantat.

Men en stor nackdel av implantat, inte bara silikon-men också saltlösningsfylld, är att dessa inte varar en livstid vilket innebär att patienterna måste genomgå ytterligare plastikoperation för att behandla bristningar, korrigera den vikande av brösten (på grund till ålderdom), etc.

Samtidigt, de flesta plastikkirurgi experter tror att saltlösning implantat är säkrare jämfört med silikon versionen eftersom denna endast innehåller saltvatten som säkert kan absorberas av kroppen i händelse av en bristning. En annan anledning till varför saltlösning implantat är säkrare beror eventuellt läckage lätt kan upptäckas genom att titta på brösten (dessa kommer att se platt och tömd). Detta är inte fallet för silikonet som kan ha en spricka och kan fortfarande gå oupptäckt i flera år, vilket är anledningen till patienterna rekommenderas att genomgå en MR-undersökning vartannat år.

Medan flera studier har antytt att saltlösning implantat är säkrare jämfört med silikon, inte simulera dessa inte naturliga “studsa” och förflyttning av en riktig bröst. Detta kan dock nackdelen lösas med uppfinningen av en ny konstruktion som kan ge det naturliga resultatet av en silikon implantat och kan fortfarande vara säker eftersom det är bara fylld med saltvatten (det nya implantatet är fortfarande under klinisk prövning för att fastställa dess säkerhet) .