blod mysterier

I början, enligt den kloka kvinna tradition, började allt som allt gör, vid födseln. Den stora modern All födde och jorden visades ut tomrummet. Sedan den Stora Modern av alla födde igen, och igen, och igen, och människor, och djur och växter dök upp på jorden. De var alla väldigt hungriga. “Vad ska vi äta?” frågade den Stora Modern. “Nu äter mig,” sa hon och log. Snart fanns det väldigt många liv, men den Stora Modern av alla var åtnjuter skapa och förlossningen så mycket att hon inte ville sluta. “Ah”, sade hon leende, “nu äter jag dig.” Och så gör hon fortfarande.

Vi kommer alla från samma mamma. Hon är den kloka kvinnan. Vi alla återvända till sin famn, hennes blodiga-rika livmodern plats, när vi dör. Varje kvinna är en hel / helig form av henne, kunna vara helt / heliga moder till allt liv, kan vara hela / heligt förstöraren av livet. Hennes makt är hennes blod som strömmar och flöden, hennes blod, som är livet och ger liv. Varje kvinnas menstrual blod och födelse-tiden blod är ett heligt mysterium.

Vad är blod mysterier? Varför är de centrala för förståelsen av den kloka kvinna traditionen?

Blod mysterier lär att menstruationsblod och förlossningarna blod är heligt blod, driva blod, helande blod. Blodet mysterier lär oss att komma ihåg att livet och helande kommer från och återvända till kvinnan, den kloka kvinnan, den kvinna som blöder och blöder. Och dör inte.

Blod mysterier avslöjar att menstruation (moontime) blod och födelsen blodet är så heligt, så full av möjligheter, så full av det tomrum som de ska endast användas för att läka, att läka genom gödning. Heliga kvinna-blod är närande blod, blod av kärlek, blod i överflöd, blod som helar jorden.

Blod mysterier minns den enorma kraften i den blödande kvinnan. Kraft nog att dela in stora närande give-away från mor till matrix, give-away av näringsgivaren till näringsgivaren. När vi blöder i marken (i verkligheten eller fantasin) vår makt re-grunder som vårt blod strömmar genom personliga rotchakrat och i jorden.

Blödning i marken, blödande fritt, vi känner oss som kvinnor, som nourishers i livet, som givare av näring till växterna, givare av heliga näring: vår moontime blod.

Jag är kvinna ger bort näring för att säkerställa denna planets liv. Med min moontime makt, mitt blod, med mitt förlossningarna makt, mitt blod, jag matar jorden som föder oss alla. Varje månad jag minns: Jag är kvinna. Jag är jorden. Jag är livet. Jag är näring. Jag är förändring.

Jag är kvinna, flagrant och upprepade gånger konfronteras med mina ändringar: hormonella övertoner omrörning Moon Time visioner, ovulatory orakel, premenstruella crazies, orgasmiska knowings, extaser födelse, amning salighet, klimakteriebesvär stämningar.

Jag är helheten. Jag är kvinna. Jag vet liv, död, smärta, och hälsa på min märg, i min livmoder. Jag vet de blodiga ställen: det smala utrymmet mellan liv och död, den blodiga födelseort, den blodiga röran av närande liv, den blodiga flödet för att låta livet gå. Jag är kvinna. Mitt blod är makt. Fredlig makt. Fredlig blod.

Mitt blod är heligt näring. Mitt blod ger näring det växande fostret. Mitt blod blir mjölk för barnet. Mitt blod rinner ner i marken så helig näring för den stora modern, Gaia, Moder Jord.

Gaia, vars vägar blodiga. Kvinna, vars vägar blodiga. Blod av näring. Men blodig. Bloody menstruationsblodet, blodiga födelse blod. Blod av fred, närande blod. Blod av hälsa / helhet / helighet, inte av offer. Den kloka kvinna traditionen är en blodig hand kvinna, en blodig-thighed kvinna, en kvinna som föder, en kvinna som ser till den andra sidan av saken.

Hälsa / helheten / helighet är alltid förändras. Livet är mystiskt, rör sig i spiraler av förändring. Spiraler flytta till, genom, från tomrummet. Ändra göra hålet så att vi kan se den heliga friska gåva av vår helhet.

“Sitt, syster, här på den mjuka gröna mossan, och ge din heliga månen blod till jorden, tillbaka till spiral av livet. Låt flöde livmodern blod rött till grönt och brunt av jord. Sitt här. Slappna av och stäng dina ögon och låt visioner. vila nu och ge din måne blod som näring mamman som föder oss. Slappna av och låt visioner. ”

Tiden för menstruationsblödning, enligt den kloka kvinna traditionen, är en tid av visioner. Varje kvinna som uppmärksammar dessa visioner kommer att hitta kraften av shamaner, läkare häxa, medicin wo / män.

“Lägg en bit rött blad till dina örter, några röda blad utom Poison Ivy. Som kommer att göra medicinen stark”, säger en vän, lärling till en indian shaman. Och den kloka kvinnan inom mig viskar: “De gör detta för att framkalla kraften i mensblod.”

Dessa är de naturliga krafter menstruerande, klimakteriebesvär, och postmenopausala kvinnor:

Oneness med jorden som en lyhörd vårdande närvaro
Kommunikation med växter, djur, stenar
Väder gör
Forma skiftande
osynlighet
Kommunikation med älvor, devas, älvor, drakar, enhörningar
förkunskap
Mycket känsliga lukt, smak, hörsel, syn, känsel
läkning

Den kloka kvinna traditionen förstår läka / wholing som blod mysterier. Blodet av födelse och död, och blodet av näring, dessa är den naturliga kunskapen om kvinnor, som är de saker som gör oss kloka.

Susun ogräs
po box 64
woodstock, NY 12498
Fax: 1-845-246-8081

Besök Susun Weed på: http://www.susunweed.com och http://www.ashtreepublishing.com
För behörighet att skriva ut denna artikel, kontakta oss på: susunweed@herbshealing.com