biverkningar av cystor på äggstockarna

Medan de flesta cystor på äggstockarna är inte farliga (ca 95% är godartade) och kan ofta försvinna på egen hand, är det viktigt för kvinnor att vara medvetna om biverkningarna av cystor på äggstockarna så att de bättre kan förstå och motverka dessa effekter med hjälp av olika av tillgängliga behandlingar eller söka läkarvård om symptomen är allvarliga.
Mycket av tiden, kan inga symptom kan uppstå, även om en cysta existerar, men denna typ av cysta är det mest sannolikt att gå bort av sig själv.

Det är komplicerat att veta exakt om biverkningar av cystor på äggstockarna beror på cystor eller på grund av andra sjukdomar – både delar samma eller liknande symptom, så det alltid bäst att söka läkare och bekräfta om du har problem med cystor på din äggstockarna.

Vissa kvinnor kommer att känna en mängd olika biverkningar från dessa cystor (som är vanligtvis stora som en ärta). Några av dessa symtom inkluderar svullnad av buken, smärta i nedre delen av ryggen, bäckenet och baksidan av låren, smärta under menstruation och under samlag, viktökning, ömhet i brösten, onormal blödning och problem urinering.

Några andra biverkningar inkluderar onormal hårväxt (ansikts-och kroppsbehåring), infertilitet (som vissa cystor bildas genom ägget inte att flytta ner äggledarna från äggstockarna och därmed sluta som cystor själva), illamående, revben smärta, uppblåsthet , huvudvärk och även konstiga märken under huden som känns som blåmärken.

De mer allvarliga symtom är extrem buksmärta, svimning och yrsel, oregelbunden menstruation, andnöd, smärta vid urinering, svår smärta under sex och feber tillsammans med kräkningar. Om du lider av något av dessa symtom, är det mycket lämpligt att söka läkare snabbt.

Tack och lov kommer de flesta kvinnor upplever inte de extrema och ovanliga problem med cystor på äggstockarna, och mycket av de biverkningar av cystor på äggstockarna kan styras med hjälp av en mängd olika naturliga och hälsosamma metoder.