betydelsen av DHA på spädbarn utveckling

Bebisar misslyckas aldrig att förvåna oss. Deras dagligen utveckling, från att sova för det mesta, att rulla, att le och gå – vi är imponerad av hur de lär sig att göra dessa saker. Dessa barn utvecklas till småbarn och så småningom växa till att bli nästa generations ledare och medborgare.

Om du märker, fler och fler annonser på mjölkersättning fokus på läsförmåga, notera att dessa människor har vuxit till att vara som de är nu eftersom deras mödrar har närt dem inifrån och ut.
Det är viktigt för mammor att veta att vårda inte bara startar när barnet är fött, men även innan graviditeten bör mamman att bevaka hennes hälsa och se till att hennes kropp och miljö är frisk innan befruktning.

När barnet är tänkt, är den blivande modern gett tillskott för att se till att både barnet och mamman får rätt näringsämnen i rätt mängd. Ett tillägg för blivande mödrar är Förväntningar, en gelékapsel som innehåller en omega-3 essentiella fettsyror som kallas DHA (dokosahexaensyra), som visar sig vara till nytta för utvecklingen av barnets hjärna och ögon. DHA är också viktigt under uppväxten och för vuxna, eftersom det visar sig att denna fettsyra bildar en del av hjärnan och ögat vävnader. Eftersom intag av DHA från livsmedel är begränsad, hjälper tillskott i att se till att den rekommenderade mängden absorberas av kroppen för dess rätta funktion.

Det konstaterades i studier som uppmärksamhet, synskärpa och kognitiv utveckling hos barn förbättrades med intag av DHA tillskott av sina mödrar. Det konstaterades också att vara till nytta för tidigt födda barn att gå upp i vikt.

Förväntningar innehåller 200 mg av DHA. Detta är fördelaktigt, särskilt om dessa kvinnor har begränsat intag av fisk, vilket är den huvudsakliga källan till omega-3. Ägg innehåller också cirka 19 mg DHA. Enligt Internationella Sällskapet för studier av fettsyror och lipider (ISSFAL), den rekommenderade mängden DHA som gravida och ammande kvinnor bör ta 300 mg per dag. Emellertid är den genomsnittliga förbrukningen endast mellan 45 mg till 115 mg per dag.

Bortsett från fisk, tillverkade DHA kan även hämtas från alger, att tillgodose vegetarianer. Med DHA kommer från alger, finns det ingen risk för kvicksilver och tungmetaller, som finns i vissa fiskar som skördas från förorenade områden i havet.

Förväntningar rekommenderas också för ammande kvinnor, oberoende av åldern av barnet. Det finns kvinnor som ammar sina barn upp till två års ålder, är och tillskott starkt rekommenderas.

Bortsett från att ta kosttillskott, kan barn också få DHA från välling som är DHA berikade, om barnen är inte längre ammas. Små barn som redan äter fast föda bör uppmuntras att äta fisk, skaldjursrätter och ägg för att få en balanserad mängd av DHA, proteiner och mineraler.

Bortsett från att vårda kroppen, kommer dessa barns exponering till rätt inlärningsmiljö hjälpa dem utvecklas till kreativa och ansvarsfulla vuxna. Vårda bör vara både gjort inifrån och ut.