återvinna efter bröstoperation

För varje patient planerar en bröstförstoringar med ett Honolulu plastikkirurg, är det viktigt att förstå vad man ska förvänta sig för återhämtningsprocessen. Att ta sig tid att planera för din återhämtning kommer att se till att du njuta av de fullaste nytta av din bröstimplantat kirurgi.

postoperativ återhämtning från bröstförstoring
Innan du schemalägger dina bröstförstoringar, inse att det är en form av kirurgi som kräver en period av läkning och återhämtning, vilket gör att det inte skiljer sig från någon annan typ av kirurgi. Se till att du diskutera med din Hawaii plastikkirurg vad lämplig behandling kommer att vara i händelse av att du upplever smärta och / eller illamående efter att förfarandet har avslutats.

I de flesta fall, att vila och återhämtning behövs efter bröstimplantat kirurgi vanligtvis omfattar tre till fyra veckor. Under denna period, kan det förväntas att du kan möta en del smärta och obehag, samt ömhet och svullnad.

Det är viktigt att du vara mycket försiktig under din återhämtningsperiod, noga med att inte utöva din kropp för tidigt. Om en patient försöker att återuppta sin normala aktiviteter för snabbt, kan detta leda till inre blödningar, vilket kan medföra en omedelbar andra operation. För att undvika denna onödiga komplikation, följ alltid din plastikkirurg instruktioner, och ring din Honolulu plastikkirurg om du har några frågor eller tvivel alls.

potential ärrbildning från bröstkirurgi
Beroende på typ av snitt som används för bröstförstoring operation, kan du uppleva ärrbildning. Men om du väljer att arbeta med de bästa Honolulu plastikkirurg som använder en transaxillary snitt, vilket infogar bröstimplantat genom ett snitt under armhålan, då detta lämnar dig med bröst utan några ärr.

Om du arbetar med ett Honolulu plastikkirurg som väljer en incisionsstället på bröstet själv, då du kommer att uppleva synliga ärr nära brösten. Den upplyftande sida till detta är att ärr har en tendens att blekna med tidens gång. Om ärren vårdas på sätt som plastikkirurgen instruerar, då borde de bleknar till den punkt där de verkar vara en tunn blek linje som bara den enskilde är sannolikt att märka.

andra viktiga saker att tänka på
Din Honolulu plastikkirurg kommer att presentera dig med en uppsättning instruktioner för att ta med dig hem, beskriver postoperativa väsentligheter. När du är osäker om någon aktivitet eller instruktion, ring plastikkirurg kontor för att kontrollera. Tänk på att läkningsprocessen ska gå smidigt om du noga följer läkarens anvisningar.

För att undvika svullnad eller blödning som är onödigt, undvika aktiviteter som kan leda till tryck som placeras på operationsområdet. Detta innefattar aktiviteter såsom ansträngande övningar, böjd över, lyfta tunga föremål såsom matkassar, bär ett barn, och ansträngde sig på något sätt.

Låt förbandet som har placerats över bröstförstoring incisionsstället ensam, kom ihåg, bör du inte röra dina bröst direkt efter bröstimplantat kirurgi. Om din dressing stör dig på något sätt, ta kontakt med din Honolulu plastikkirurg omedelbart.

Medan du håller på att återhämta, alltid sova i en upprätt position. Avstå från att sova på magen under de första två veckorna efter det kirurgiska ingreppet.

Ha en sportbehå medan du återhämtar sig från din bröstförstoring operation. Avstå från att bära en behå med trådar, vilket kommer att trycka in ditt bröstimplantat. Fråga din plastikkirurg när det är säkert för dig att gå tillbaka till att bära en behå med en tråd om du föredrar den typen.

Om du gillar att solbada, gör inte så för en period av tre till fyra veckor. Innan du bestämmer dig för att gå vidare och njuta av solen igen, prata med plastikkirurg för att vara säker på att tiden är rätt.

Dessa är allmänna riktlinjer för återhämtningsperioden efter att ha bröstkirurgi. Den plastikkirurg vet ditt individuella fall den bästa, så alla postoperativa frågor och problem bör diskuteras med honom. Med hänvisning till din Honolulu plastikkirurg återhämtning instruktioner flitigt kommer att säkerställa att din återhämtningsperiod ger dig optimala resultat bröstkirurgi.