arbeta hemma mamma stressen

Trenden för mammor som arbetar från hemmet för att vara nära sina barn har ökat under de senaste åren. Nu när de har fått jobb eller företag att köra, de börjar inse att arbeta hemifrån är inte så lätt som de trodde att det skulle vara. Det arbete de gör är svårt att skilja bilda sina personliga liv, vilket gör det svårt att schemalägga tid för arbete ansvar och skyldigheter hem.

Arbetsytan dessa mammor använder för att göra sina jobb på slutar upp som en del av deras hushåll, så det gör att dela arbete och hemliv ännu svårare att göra. Tänk dig att ditt kontor är en del av matsalen, som också råkar vara det rum där du äter dina måltider som en familj. Hur lätt är det att vara för dig att lämna ditt arbete liv att vara med din familj när kontoret är 5 meter bort från middagsbordet?

Realiteter dela arbete och privatliv kan få suddig för arbete hemma moms. När det händer, är en stressnivå säker på att stiga, vilket kan äventyra ens förstånd. För att förhindra att ditt förnuft från att lämna, bör du hitta sätt att säkerställa att separation sker mellan ditt jobb / företag och din familj.

Bedöma den aktuella situationen. Försök att hitta ett område, i ditt hem, att ha ditt kontor så att det inte kommer att störa ditt familjeliv. Den hemmakontor behöver ett rum med en dörr där du kan vara bortsett från resten av huset. En håla eller ett garage kan omvandlas till kontor som är exklusivt för din verksamhet. Vissa människor har tillgripit placera sitt kontor i tvättstugan, bara för att det har en dörr! När det inte är ett alternativ, etablerat sig i ditt sovrum för att hålla den borta från familjen områdena.

Organisationen är nästa steg. Ett stökigt skrivbord kan vara en enorm distraktion när man försöker jobba. Allt måste ha sin plats. Om du arbetat i ett kontor, skulle din chef inte stå för en rörig arbetsplats. Det är ingen skillnad när du är kontoret är hemma och inte på arbetsplatsen.

Använd billiga organisera poster, såsom korgar med separata fack för att organisera de odds och slutar på ditt skrivbord. Du kan hålla stämplar, brev, fakturor, pennor och liknande på här. Organisationen gör att hitta saker mycket lättare, vilket resulterar i en mer avslappnad arbetsdag.

Håll din verksamhet telefonen separat från familjen telefonlinje. När du använder samma linje, löper du risken att dina barn besvara affärssamtal eller plocka upp telefonen under ett konferenssamtal. Detta orsakar din professionalism att flyga rätt ut genom fönstret och tar dina kunder eller arbetsgivare tillsammans med det.

Detsamma gäller för datorn. Det är bäst att hålla verksamheten dator separat från vad de andra familjemedlemmarna använda, men budgetar som inte alltid tillåter detta. I så fall, se till att verksamheten / jobbet filer och dokument inte kan lätt nås av någon annan än dig. Detta kommer att bidra till att förhindra en del av den stress som kan föras på av familjemedlemmar snavar på en kunds viktigt dokument och misstag raderat dem.

Var noga med att använda kalendrar eller planerare som de är till stor hjälp när man försöker hålla koll på affärsmöten eller tidsfrister och utnämningar familj. Detta kommer att minska stressen av att inrätta familjens möten när du har glömt affärer tidsfrister du har.

Överväga att anlita en barnvakt på dagar du har en hel del arbete att göra. Att vara ett arbete hemma mamma ger dig fördelen av att styra ditt eget schema. Att ha en barnvakt håller barnen borta från kontoret och ger dig lugn tid att fokusera på ditt arbete och ger dina barn en chans att ha kul utan att du känner alltför skyldig.

Blandning affärer med familjen i hemmiljö kan vara en stor källa till stress. Att hålla den affärsmässiga sidan av ditt liv organiserat och separat är avgörande för framgång i att hålla din stress ner och ditt förnuft intakt.