alternativ behandling för myom – krympa myom naturligt

Många kvinnor tror verkligen att deras möjligheter att krympa myom naturligt är mycket begränsade och i vissa avseenden de är. Alternativ behandling för myom är sällan fullt stöd av läkare eftersom det inte är så enkelt som att ta ett piller eller med kirurgi.

Det är viktigt att förstå dock att de flesta konventionella läkare erkänner giltigheten av att använda naturliga behandlingar. Resultaten kan dock när den används som en behandling för myom vara mycket varierande och det beror nästan helt på engagemang och motivation hos kvinnan. Detta innebär att övervakning kan vara svårt, tidskrävande och därmed kostsam och detta leder många läkare “officiellt” att rekommendera att en kvinna inte vidta några åtgärder som myom krymper naturligt under klimakteriet.

Nu är detta tillvägagångssätt kan vara acceptabelt om du närmar klimakteriet eller dina symptom är mycket mild, men för yngre kvinnor och personer med allvarliga problem, kan detta vara ett helt oacceptabelt sätt. Men vilka andra alternativ finns det?

För mycket svåra fall kan en hysterektomi övervägas men detta kommer med de inneboende riskerna med större operation, inklusive risken från narkos, blödning eller infektion. Dessutom, även om äggstockarna lämnas intakta, finns det fortfarande en chans en kvinna kommer att gå igenom en tidig menopaus. Kirurgi för att ta bort enskilda muskelknutor kommer nästan säkert att resultera i återväxt, eftersom ingenting kommer att ha gjorts för att undanröja de verkliga orsakerna till muskelknutor.

Alternativ behandling för myom är ett alternativ alla kvinnor skulle göra klokt i att överväga. Men för att avgöra om det är rätt för dem att de måste ställa sig själva några ingående frågor.

Skulle de verkligen har motivation att följa en strategi som ändrade sin kost, livsstil och motion regim?

Om svaret är ja, kan man ansluta de många tusentals kvinnor som framgångsrikt har lyckats krympa myom naturligt. Genom att använda flera olika angreppssätt som systematiskt eliminerar alla möjliga orsaker till muskelknutor från en kvinnas liv, till exempel östrogen överskott och gifter, samt använda strategier som kan krympa muskelknutor, såsom naturläkemedel, kost och motion, har många kvinnor frigjort sig från girigbuk av att ha fibroid symptom. För vissa, de muskelknutor försvinna helt. För andra, muskelknutor krympa till en hanterbar storlek.