äggstockscancer cysta efter klimakteriet – vad du måste veta och göra för att bli fri igen

Som diagnostiseras med en cysta på äggstockarna är något du verkligen vill höra från din läkare. I själva verket kan en kvinna utvecklar en cysta på äggstockarna i alla åldrar men många undrar om det är möjligt att få cystor på äggstockarna efter menopaus.

Ja, men mycket svårt att tro i början, kan du utveckla en cysta även några år efter menopausen. Cystor på äggstockarna är oftast kopplade till menstruation och efter att du har nått klimakteriet kan fortfarande utvecklas. Detta innebär att de klumpar var redan där förmodligen ett par år tillbaka och de förvandlas till riktiga cystor nu. Därför, om du känner att du kan ha en, är det viktigt att du rådfråga din läkare för ytterligare bedömning.

Men, försäkrade vila. Utveckla en cysta efter klimakteriet betyder inte att det är cancer. De flesta cystor är godartade. Detta sagt, aldrig ignorera tecken på att din kropp ger ut och besöka din operation för att se till att du får en korrekt diagnos.

Som ni förmodligen redan vet, vanliga eller funktionella cystor brukar försvinna på egen hand, men det kan hända att de cystor som utvecklats på din äggstock efter klimakteriet var redan där och får inte innehålla någon vätska. I själva verket är en cysta som utvecklar vid en senare ålder känd som en komplex cysta på äggstockarna och kan vara resultatet av komplikationerna från en funktionell cysta.

Kirurgi och hormonell behandling kan vara de behandlingar som föreslås till dig. Även om dessa behandlingar är effektiva och bli av med de flesta cystor genast, de långsiktiga resultaten är inte bra.

Fler och fler kvinnor vänder sig nu till olika kurer för att frigöra sig från denna smärtsamma tillstånd. Den mest populära behandlingen förblir den naturliga metoden som riktar de bakomliggande orsakerna till cystor att se till att de inte kommer tillbaka.

En stegvis metod och plan kan hjälpa dig att uppnå maximal nytta och se till att existerande cystor kommer att krympa inom några veckor och inte komma tillbaka vid ett senare skede i ditt liv.