äggstockarna cysta behandlingsförslag

Råkar du vara en av de många kvinnor som har cystor på deras äggstockar? För människor som redan har räknat ut att de har det eller någon av deras vänner kan ha cystor på äggstockarna, det är en cysta på äggstockarna behandling tillgänglig för att hjälpa de drabbade med det leva ett hälsosamt liv. Dock kommer behandlingar varierar beroende på tillståndet hos en person.

Omkring 15 procent av kvinnorna i USA som har fått diagnosen kommit från PMS fästet, och i de flesta fall cystor på äggstockarna som diagnostiseras är godartad och inte cancer. Egentligen, 95 procent av cystor på äggstockarna som diagnostiseras årligen är inte skadligt och kan även gå bort som en följd av den naturliga läkningsprocessen i kroppen.

Att ha en cysta på äggstockarna kan vara plågsamma och mycket svårt för vissa individer och det kan också negativt påverka ditt sociala liv. Men oroa dig inte för att det finns effektiva metoder för att behandla det. Nedan finns ett antal behandlingsalternativ äggstockarna cysta alternativ som du kan försöka.

Övervaka din cysta med en gynekolog regelbundet eftersom det kan försvinna på egen hand. En bra sak är att det finns en chans att det kommer att krympa även utan medicinsk åtgärd. Efter din läkare informerar dig om att cysta är godartad, bör du vänta upp till tre månader. Detta gäller för kvinnor som inte ens vet att de har en cysta eftersom det finns fall där symtomen inte upptäcks. Detta sker med cystor som upptäcks under en regelbunden cellprov.

Du bör fortsätta att använda p-piller och andra p-piller som ordinerats av din läkare. Detta kommer att ge mer konsekvens i din menstruation och det stoppar även ägglossningen vilket är bra eftersom varje gång ägglossningen inträffar, kommer cysta bara få större.

Det är tillräckligt att använda ibuprofen och över disk smärtstillande för smärta som du lider av. Att ta sig tid att vila och undvika ansträngande arbete kan också vara till hjälp.

Det kommer att hjälpa att använda naturliga ingripanden såsom dricka kamomillte. Baserat på vittnesmål har många individer uppgav att denna metod minskar storleken av cysta och hjälper spola bort gifter i kroppen med en avvägning av hormonnivåer och gör cysta mindre i storlek. Förutom kamomillte, otaliga andra också har försökt silverax, maskros och andra torkade örter som kan serveras som en afternoon tea. Förutom den positiva effekten på hormoner, dricka te också lindrar stress och gör din uppmärksamhet bort från smärtan och placerar dig i ett mer avslappnat tillstånd.

Dessutom, oberoende studier om kvinnor som har cystor på äggstockarna tyder på att dessa damer var på en diet bestående huvudsakligen av kött och ost. En hälsosam vegetarisk kost ersätta kött för andra proteinkällor kan vara till nytta för en persons välbefinnande. Frukter som är rika på antioxidanter kan bygga upp ditt immunförsvar och ger din kropp en bättre förmåga att hantera smärta.

En ytterligare lösning är kirurgi. Denna lösning bestäms av specialist beroende på storlek, läge och sannolikt skadar äggstockarna cysta kommer att göra med din kropp. Om symtomen inte är uppenbara och cysta är inte cancer, kan cystektomi metoden användas för att ta bort den.

I vissa situationer, speciellt när de cystor på äggstockarna är cancerogena, är båda äggstockarna avlägsnas via operation, så att ingen behöver uppleva någon typ av fara.

Tänk på att en cysta på äggstockarna behandling endast kommer att vara effektivt om du är vid god hälsa och vård grunderna iakttas för att hantera väl med problemet med cystor på äggstockarna.