varför kvinnor upplever smärta under sex

Älskog är en handling av intensiv njutning och avkoppling. Det inte bara ger den högsta kvaliteten av njutning, det stärker också banden mellan par särskilt i monogama relationer. När du hittar den andra partnern blir orsaken till stor tillfredsställelse för dig, utvecklar du naturligtvis kärlek och intimitet med henne eller honom. Detta är helt annorlunda än de lustfyllda känslor. Sensuell relation tillskrivs ofta älska eller älskog, även om ett par, främmande för varandra, ägnar sig att agera för första gången. I ett sådant fall, är ordet “kärlek” används generöst men det blir inte tilldelningen av riktiga ‘kärlek’ känslor. Å andra sidan, när detta förhållande fortsätter monogamously mellan man och hustru, leder det till de verkliga känslor av intimitet och kärlek.

Men när denna lag har så mycket att erbjuda, det måste respekteras och alla försiktighetsåtgärder måste vidtas för att ta sitt fulla fördel. Men på grund av vissa frivilliga eller ofrivilliga verksamhet, när kvinnor upplever smärta vid sex, kärleken kollapsar strukturen, och den verksamhet som ska erbjuda nöje, blir mycket främmande för båda parter. Smärta under sex är en av de viktigaste anledningarna till ett par för att utveckla sexuella och sociala skillnader.

Kvinnor upplever smärta under sex när något går fel med sina könsorgan. Detta kan hända på grund av många orsaker. Älskog blir smärtsamt när en kvinna känner obehag i hennes vagina, labial, eller bäcken områden, antingen under eller efter älskog. Dysparenunia är beteckningen för sådana symtom.

Dyspareuni eller smärta under älskog är inte nytt för våra moderna tider, kvinnor i det förflutna också används för att lida av detta obehag. Den gången var incidensen räkna mindre och behandlingen var svårt liksom, nu, förekomsterna är mer men de diagnoser och behandlingar blev lättare. Eftersom denna fråga inte diskuteras öppet eller delas med andra, studier misslyckas med att producera de exakta siffrorna för sådana incidenter. De möjliga orsaker till smärta under sex är informerade nedan.

Infektioner: Infektion minskar den naturliga vaginal smörjning och orsakar inflammation och andra obehag i underlivet, vilket orsakar smärta under akten.

Vulvodynia: Detta tillstånd gör vulva att få inflammerade permanent, påverkar öppningen av slidan. Älskog blir nästan omöjligt på grund av den intensiva smärtan under akten.

Hormonella förändringar: En minskning av östrogen nivåer kan minska vaginal smörjning, vilket i slidan för att förbli torr under älskog. En torr slidan gör älskog smärtsam.

Interstitiell cystit: Detta tillstånd resulterar i kronisk inflammation i urinblåsan som gör bäckenregionen kvar i smärttillstånd. Kvinnor upplever smärta under älskog under detta tillstånd.

Endometrios: I detta tillstånd, blir livmoderslemhinnan påverkas, vilket orsakar kvinnor att uppleva smärta under älskog.

I många av de villkor när kvinnor upplever smärta under älskog, är diagnos och behandling inte svårt om hanteras på rätt sätt.