varför ammar så viktigt för spädbarn

Amning är hur barn var tänkt att matas. Medan antalet kvinnor som börjar amma är på uppgång, fortsätt många inte särskilt länge. Fördelarna med amning fortsätta så länge som ett barn vårdas, dock. Det kan vara den enda mat ett barn behöver för de första sex månaderna av sitt liv. När de börjar fast föda, ammar fortfarande fyller ett behov av både näring och komfort i barnets liv.

Ett. råmjölk är flytande guld

Innan din mjölk kommer in, kommer barnet dricka en tjock gul vätska som kallas råmjölk. Detta är en vätska som är rik på immunitet, kalorier och allt annat ditt barn behöver för att komma igång smälta maten. Fetter, vitaminer och mineraler är tillgängliga som hjälper barnet få en bra start. Det hjälper barnets mage och tarmkanal bli befolkat med de nyttiga bakterier som behövs för ett friskt matsmältningssystem.

2. bröstmjölk görs specifikt för varje barn

Din mjölk kommer att göras för att passa ditt barns behov. När bebisen växer, kommer din mjölk förändras för att möta hennes behov. Det är aldrig för vattnig eller för fet. Din mjölk kommer att ha den exakta mängden av protein, vitaminer, mineraler och fett som ditt barn behöver. Det kan till och med ändra från matning till matning. Bröstmjölk orsakar inte förstoppning hos barn, och deras blöjor blir inte lika kränkande för näsan. Bröstbarn kan hamna rapningar mindre, och bröstet är den perfekta formen för att hjälpa barnets mun blir den perfekta formen för deras tänder.

Tre. alltid redo för baby

Barnet ska börja omvårdnad så snart som möjligt efter födseln. Ammande barnet när han visar tecken på hunger hjälper dig att producera mer mjölk och lugna ditt barn att när han behöver något, är han tas om hand. När barnet går igenom en tillväxt spurt, kommer han sjuksköterska oftare att bygga upp mjölkproduktionen. Spädbarn smälta bröstmjölk i ca 1-1/2 timmar, så en ammade barn kommer ofta vill sjuksköterska var 2 till 3 timmar. Detta är normalt.

4. bröstmjölk är säkert för barnet

Bröstmjölk är säker och fräsch när du behöver det. Det är alltid perfekt temperatur och är klar på ett ögonblick. Vakna upp med barnet mitt i natten är lättare eftersom barnet kan matas snabbt medan hon fortfarande sömnig. Om du behöver resa, det finns ingen speciell utrustning behövs. Din bröstmjölk är alltid redo att gå. Det finns ingen anledning att packa flaskor, förpackningar is eller annan utrustning som behövs när bebisar är mjölkersättning.

Fem. hälsofördelar för barnet

Barn som ammas har statistiskt färre infektioner och sjukdomar än formel som ammas. Ditt barn kommer att få direkt tillgång till hormoner och andra faktorer som hjälper honom att växa ordentligt och utveckla ett bra immunförsvar. Det finns några studier som tyder på att barn som ammas kan ha en lägre risk att bli överviktiga senare i livet. Fetma kan bidra till andra hälsorisker som diabetes, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom.

Som ni kan se, erbjuder amning ditt barn en bra start i livet. Det har också fördelar för dig, som extra skydd från flera olika typer av cancer och enklare viktnedgång efter förlossningen.