vaginoplasty som lösning för inkontinens

Ansträngningsinkontinens är ett pinsamt problem som kan uppstå i alla åldrar. Ibland urininkontinens är ett tillfälligt tillstånd som orsakas av en överdriven konsumtion av vätskor, kaffe eller alkohol. Andra orsaker kan vara att använda läkemedel såsom diuretika och antidepressiva. Ytterligare andra orsaker kan vara förstoppning eller en urinvägsinfektion. Alla dessa bör vara tillfälliga och behandlingsbara problem.

Permanent ansträngningsinkontinens kan orsakas av förlossning, hormonella förändringar eller en hysterektomi. Inkontinens kan också indikera ett allvarligare problem såsom cancer eller annan allvarlig sjukdom och därför alla som utvecklar inkontinens måste ses av en läkare. En tillfällig inkontinens kan behandlas så snart orsaken finns. Man avlägsnar helt enkelt orsaken om det är en medicin, infektion eller ovanligt stora vätska konsumtion.

Med ansträngningsinkontinens en person upplever urinläckage när de skrattar, nyser, hostar eller bara slå ned även under träning. Den inkontinens kan bero på svag blåsa muskler, vilket orsakar ofullständig tömning, eller dålig sfinkterkontroll tillåter urin att läcka in i urinröret och ut. Det är oftast mycket pinsamt expecially i en social miljö. Många skulle hellre stanna hemma snarare än att gå till offentliga platser och andra är mycket nervös, att alltid vilja se till att de är i närheten av en toalett. Det finns massor av ångest i samband med vandring eller att vara på en buss där en toalett är inte lätt tillgänglig. Vissa kvinnor måste bära kuddar för att absorbera urinen som flyr leder till en mycket låg självkänsla och depression.

Ofta en kirurgisk lösning existerar. Mild urininkontinens kan fixas genom att skicka ett litet band runt urinröret och blåsan ändra dess vinkel. Ibland kan en vaginal föryngring eller vaginoplasty förfarande kommer att åtgärda problemet genom att helt enkelt reparera musklerna mellan slidan och urinblåsan stärka vaginala väggar. De vaginala väggar kunde ha förlorat sin integritet från förlossning eller klimakteriet eller båda. När de vaginala väggarna försvagar blåsan kan röra sig mot vaginal från sitt normala läge gör att urinröret sträcka varigenom läckage. Med blåsan föll ur läge, när en kvinna skrattar, nyser eller hostar trycket läggs på musklerna i buken orsakar läckage av urin. Detta kallas en urinblåsa framfall eller cystocele.

En läkare kan bestämma positionen av urinblåsan under en undersökning och kan utvärdera om ett vaginoplasty kan lindra problemet. Operationen är en till två timmar och kommer att reparera hennes urinblåsa och slidan området och lösa inkontinens problemet. Även om det krävs upp till sex veckors återhämtning och läkning av den vaginala området innan någon sexuell aktivitet kan inträffa, kommer vaginoplasty göra underverk för att återupprätta sin handlingsfrihet, resor och social interaktion. Den återställer självuppskattning och en välbehövlig positiv syn på livet.

Med en vaginoplasty förfarande är inte bara urin ansträngningsinkontinens fast men slidan är nu hårdare och mer youthfull. Detta i sin tur leder till ett friskare sexuellt förhållande utan urinläckage och ökad känsla på grund av ökad friktion. Det är trevligt att eliminera besvär av inkontinens och välkommen förtroende och hightened sexualitet.