vaginal lukt – illaluktande privata delar måste hållas privat

Ingen kvinna är befriad från lider av vaginal lukt, det är en naturlig mekanism i kroppen som uppstår i alla kvinnliga arter, har slidan en naturlig distinkt lukt som genom tiden du har vant också, men det vaginal lukt vi talar om kanske inte vara den friska lukten som väntas från runt denna region.

Hur vet en kvinna om lukten från slidan är en naturlig lukt eller onaturlig någon? Varje kvinna vet sin egen kropp intimt och upptäcker genast närvaron av en ovanlig lukt.
Naturliga vaginal lukt kan förhindras från att bli starkare, men om lukten är av den ovanliga typ som i (stink) så kan du behöva träffa en läkare för rädsla problemet kan behöva medicinering.

Personlig hygien är mest djupgående för varje kvinna, om slidan inte är rengjord regelbundet sedan förvänta slidan för att släppa ut mer av sina naturliga utsläpp därför orsakar själva vaginal lukt blir stickande vilket kan vara obehagligt eller pinsamt

För att förhindra att detta händer rengöra slidan bör omfatta insidan såväl som ute. Visste du slidan i sig är en luktfri orgel och inte genererar lukt, dock utan tvätt, kan bakterier och parasiter in i slidan, vilket leder till vaginal lukt.

Förebyggande av bakteriell bygga upp kan visa sig vara svårt, men det finns sätt att hejda parasit intrång dvs in i slidan. En vanlig fråga från kvinnor är “Varför min vagina luktar” eller “jag tvättar regelbundet och jag kan fortfarande luktar en hemsk stank” Det här är helt normalt, men naturligtvis det beror på vilken typ av vaginal lukt är närvarande och orsakar pong
Bakterier, parasiter och jästsvampar i slidan generera lukter genom avfall eller biprodukt därför orsakar en distinkt vaginal lukt. Kvinnor som lider av detta tillstånd förklara lukten från denna öppning som en motbjudande fiskliknande lukt.

Bakteriell vaginos kan vara orsaken till den “fiskliknande” lukt från vagina. Det är en infektion och kan behöva behandling. Slidan luktar inte ens under menstruationen, men om det vid tidpunkten för en månatlig cykel det kan göra om inte ordentligt rengjorda. Vaginal lukt kan väl bero på en infektion, och särskilt om lukten är den äckliga typen. Slidan är en del av kroppen som är mycket känslig – så därför vara extra försiktig om du tenderar att använda över disk medicinering för att behandla problemet. Tala med din läkare eller på apoteket.

Slidan är ett organ i kroppen som är självrengörande. Rengöring av vulva behöver ingenting mer än vatten. Tänk på att när du använder produkter som innehåller vissa kemikalier som är olämpliga kan göra mer skada än nytta. Kemisk integration i vissa produkter som kommer i kontakt med vulva kan beröva vulva dess naturliga oljor lämnar den torr och ofta irriterad och benägna att infektion såsom svampinfektioner. Följ alltid instruktionerna på någon produkt förpackning och följ därefter. Kemikalier kan vara farliga, särskilt om de hittar sin väg in i urinröret som orsakar urinvägsinfektioner. Kemiska produkter i slidan kan störa den naturliga pH-värdet i slidan, vilket orsakar en överväxt av anaeroba bakterier, genitala mykoplasma och Gardnerella vaginalis, med minskad eller frånvarande laktobaciller. Ett annat symptom på infektion som orsakar vaginala lukt är en förändring i färg av ansvarsfrihet, det belopp du förlorar och tjocklek.

Ovanliga händelser på i eller runt slidan område där du känner obehag använda toaletten, dvs en smärta vid urinering bör alltid kontrolleras av din läkare. Bli inte generad över att prata med din läkare om din vaginal lukt. Vad kan vara mer pinsamt än att berätta för din läkare eller har din kompis dyker upp näsan när du sitter ner.