vad som orsakar värmevallningar

Många kvinnor tror att en nedgång i östrogen är den verkliga orsaken till värmevallningar. I vissa fall som är helt motiverade, men inte alltid. Sanningen skall fram, är ingen helt säker på vad som orsakar en varm blixt. Teorier överflöd, men ingen kan sätta fingret på de exakta skälen trots många studier har pågått under de senaste åren.

En annan möjlig orsak till värmevallningar har att göra med den individuella toleransen för temperaturförändringar. En studie överens om att kvinnor som har en låg tolerans för temperaturförändringar i kroppens kärntemperatur erfarenhet upp till 50% mer värmevallningar än en kvinna som kan hantera en förändring kroppstemperatur. Normalt en kropp kommer att stanna inom samma temperatur om det är ovanligt varmt ute, eller om du tränar eller göra något som kommer att höja din kroppstemperatur. Under klimakteriet kroppens hormoner förändras snabbt, orsakar din hjärna att tänka din kroppstemperatur förändras. Detta orsakar sedan ditt nervsystem att vill kyla kroppen ner, så man börjar svettas, ibland ymnigt. Förmodligen i denna studie, kvinnor som tål förändringen bättre har mindre svettningar och bara en mild varm blixt.

En annan studie håller med att säga att det inte finns något sådant som en östrogen droppe för då kvinnorna skulle ha värmevallningar för resten av sina liv, som anger det faktum att när östrogen sjunker det aldrig återgår till det normala. Dessa forskare menar att orsakerna till värmevallningar är strikt relaterade till din hormonella förändringar under klimakteriet. I princip säger de att kroppen inte längre kan acceptera de krav som din kropp gör på dina hormoner, och därmed oförmåga att stabilisera dina hormoner.

Naturligtvis kommer dina individuella livsstil och psykologiska faktorer ökar nivån och svårighetsgraden av din varm blixt. I själva verket var en studie som tittat på kvinnor som har svår ångest utan depression nästan fem gånger så mer benägna att få allvarliga värmevallningar, många gånger under dagen, och under längre perioder under hela sin klimakteriet och klimakteriet. Det ingår även kvinnor som rökte, som fick veta att de har två gånger fler chanser att ha måttliga till svåra värmevallningar. Detta inkluderar inte en titt i den individuella kosten för personen dock, vilket är en viktig utlösande av värmevallningar.