vad som orsakar myom i livmodern

Om du undrar vad som orsakar muskelknutor i livmodern, är sanningen att det inte finns någon enskild orsak. Fibroider är tänkt att utgöra grund av den subtila samverkan mellan ett antal primära och sekundära faktorer som råkar sammanfalla, vilket orsakar tillväxt att starta. Dessa faktorer inkluderar en kombination av kostfrågor, din livsstil, miljöfaktorer, ditt inre och yttre balans, dålig hälsa, ett försvagat immunförsvar, giftiga bygga upp och brist på motion.

En av anledningarna till varför västerländsk medicin verkar misslyckas i att behandla muskelknutor i livmodern är att den tenderar att fokusera på att hantera enstaka symtom, eller de drabbade delarna av kroppen, snarare än att titta på att behandla kroppen som en helhet och eliminera roten orsakerna till tillståndet. Enkelt uttryckt, eftersom orsakerna är multidimensionella, då framgångsrik behandling måste också använda en metod som behandlar varje potentiell orsak.

Några av oss är mer genetiskt benägna att ha muskelknutor, men detta i sig är osannolikt att orsaka muskelknutor i livmodern. Det är bara när den kombineras med andra troliga faktorer som myom kommer att börja växa. Faktum är att trots en genetisk tendens, det finns mycket vi kan göra för att förhindra muskelknutor och vi kan verkligen göra en skillnad genom att ändra vår kost och livsstil.

När man tittar på vad som orsakar myom i livmodern, kan vi isolera det till 5 primära orsaker: –

Ett. genetisk predisposition
2. dåliga kostvanor
Tre. försvagat immunförsvar
4. Ackumulering av toxiner (inklusive miljögifter)
Fem. insulinresistens och fetma

Dessa fem faktorer, tillsammans med andra frågor såsom hormonell obalans, ta medicin, såsom antibiotika, steroider, vissa receptbelagda läkemedel stress och brist på sömn ger en perfekt miljö för myom att växa.

Men tappa inte modet. Dessa frågor kan vändas genom att använda en naturlig metod för att eliminera alla de vanliga (och mindre vanligt!) Orsaker till muskelknutor.

Skriven av en nutritionalist, skribent inom området hälsa och tidigare muskelknutor lidande själv, är det system jag rekommenderar banbrytande, och jag är säker på att du äntligen kommer att känna att du har hittat något som fungerar för dig.