vad du måste veta om vaginism

Processen för samlag är den som är fylld med massor av glädje och kärlek. Men när det finns smärta upplevs av en kvinna medan samlag, då det förstör verkligen hela essensen av samlag. Den främsta anledningen bakom en kvinna upplever smärta vid samlag är Vaginism. De flesta människor, särskilt kvinnor, vet inte om Vaginism. Om du upplever också smärta vid samlag så ska du veta att du kan lida av Vaginism. Men vad är Vaginism? Vilka är dess symtom? Hur kan det förebyggas? Finns det några behandlingar som är tillgängliga för Vaginism? Det måste vara de frågor som kommer in i ditt sinne nu. Här hittar du svar på alla dessa frågor om Vaginism.

Vad är vaginism?

Vaginism är en ofrivillig spasm av musklerna i slidan som nära-off slidöppningen därigenom göra någon form av vaginal penetration smärtsamt. Det är ett ovanligt tillstånd och förblir dolt så många kvinnor skäms för att prata om smärtsamma samlag. På grund av detta, är det exakta antalet kvinnor som drabbats av Vaginism heller känt.

symptom

De vanligaste symtomen på Vaginism är smärta eller en brännande känsla runt vaginala området samtidigt ha samlag. Smärtan är ibland så outhärdlig att den kan göra samlag nästan omöjligt.

förebyggande

Det finns i själva verket inget känt sätt genom vilket du kan förhindra Vaginism. Men det är alltid bättre om du har en öppen kommunikation med din partner, eftersom detta kan hjälpa dig att stoppa försämring av tillståndet.

orsaker

Vaginism har flera möjliga orsaker, dessa oftast inkluderar tidigare sexuella övergrepp eller trauma, historia upplever obehag när du haft sex, psykologiska faktorer som ångest och samtidigt ha samlag och andra.

tester

En bäcken examen kan hjälpa dig att veta om du verkligen lider Vaginism. Bortsett från detta, en grundlig fysisk undersökning och din sjukdomshistoria är också viktigt eftersom det hjälper till att eliminera de andra orsaker till smärtsamma samlag eller Dyspareuni.

Kan det behandlas?

Svaret är ja, är Vaginism mycket behandlingsbar och en kvinna kan eliminera smärta upplevs samtidigt ha samlag.

Vem att rådfråga?

Att behandla sjukdomen, kan du konsultera antingen en gynekolog eller en sexterapeut som specialiserat sig på behandling av sexuella dysfunktioner

behandling

Vaginism kan lätt behandlas genom att genomgå olika behandlingsprogram. Det är bäst behandlas om kvinnan genomgår behandlingsprogram i sin egen takt och på ett sätt som hon tycker är den mest lämpliga för henne. I behandlingen ingår en kombination av rådgivning, utbildning och beteendemässiga övningar. Du kommer att genomgå olika typer av övningar såsom Kegel övningar, som hjälper dig att kontrakt och koppla bäckenbottenmuskulaturen. Den andra typen av behandling för Vaginism ingår vaginal dilatation där en kvinna har att sätta dilatatorer i hennes vagina. Den dilation Processen hjälper en kvinna att lindra smärta och förbereder henne för att ha smärtfri samlag.

Hur långt tid det tar att bota?

Tja, beror detta från kvinna till kvinna som varje kvinna har sin egen hängivenhet och engagemang för att behandla tillståndet. Ju mer engagerade kvinnan är mot henne behandlingsprogram, den tidigare hon kan bli av med sitt tillstånd. Det finns också andra faktorer såsom den allmänna hälsan hos kvinnan, det läge av behandling, stöd från partner, läkare, som kan påverka den tid under vilken en kvinna kan behandla Vaginism.

Det var några av de stora sakerna, som du behöver veta om Vaginism. Om du upplever smärta och samtidigt ha samlag, då är det lämpligt att du besöker din läkare eller en gynekolog så fort som möjligt eftersom smärtan kan inträffa på grund av Vaginism.