vad är orsaker, symptom och behandling av genital herpes hos kvinnor

Genital herpes hos kvinnor är en infektion som orsakas av HSV-viruset. Det är sexuellt överförbara och det sprider sig mycket snabbt. Det virus som orsakar genital herpes kan inte elimineras från kroppen när den når nerverna i ryggmärgen. Det blir i kroppen grundliga mikroskopiska tårar i underlivet och sedan lägger sig där för evigt. Det första utbrottet visas vanligtvis i 2-14 dagar efter smitta. Det finns också människor som inte upplever ett första utbrott, trots att de bär på viruset. Detta betyder inte att de inte sprider det. Detta är en av de främsta anledningarna till genital herpes är så vanligt. Vissa människor kanske inte ens vet att de har det, och de sprider det till andra och så vidare.

Hos dem som utvecklar symptom, dessa blir mindre allvarligt efter första utbrottet. De herpes hos kvinnor har oftast ett utbrott när kvinnorna är svaga eller har ett försvagat immunförsvar. Kvinnor står inför en stor mängd stress eller de som nyligen har varit sjuka är mycket sannolikt att drabbas av genital herpes om de redan har viruset.

Symptomen av genital herpes hos kvinnor är extremt svår när viruset första utbrotten. Blåsorna föregås av en stickande känsla, klåda och rodnad. Kvinnor som upplever återkommande episoder av genital herpes är väl förtrogna med denna känsla. Blåsorna är smärtsamt och oroande och de förvandlas till sår. Tyvärr, i avsaknad av någon behandling, kan sår läka endast i ett par veckor. De blåsor och sår åtföljs av symtom som feber, muskelvärk, huvudvärk, smärta vid urinering och sjukdomskänsla. En säker diagnos av herpes sätts efter att vätskan i blåsorna är skicka till laboratorium för test. Läkare förlitar sig oftast på symptom för diagnos eftersom ungefär hälften av fallen resultatet av laboratorietester är falskt negativt.

Tyvärr finns det ingen behandling för genital herpes hos kvinnor. Det finns faktiskt lösningar som ger lindring av symptomen, men det finns ingenting som kan göras för att bli av med viruset för gott. Under det första utbrottet antivirala piller ordineras tillsammans med läkemedel som skall appliceras lokalt. Syftet med detta är att förbättra symptomen. Det finns också många kvinnor som finner befrielse från symptomen med huskurer. Hygien är väldigt viktigt och kvinnor upplever ett utbrott behöver tvätta händerna ofta och undvika sexuell kontakt.