vad är bröstförstoring

Bröstförstoring, även känd som bröstimplantat kirurgi är ett populärt kosmetisk kirurgi för att förstora storleken på en kvinnas bröst eller att rekonstruera bröstet för att korrigera genetiska missbildningar eller efter en mastektomi. Denna procedur utförs också under manlig-till-kvinnligt könsbyten.

Hur populärt är bröstförstoring? Enligt American Society of Plastic Surgeons, är bröstförstoring den tredje vanligaste kosmetiska kirurgiska ingrepp i USA. År 2005 var 291.000 bröstförstoring förfaranden utförts.

Det finns fyra typer av implantat som används vid bröstförstoring.

Ett. Saline implantat, som har ett skal silikongummi fylld med steril koksaltlösning vätska. Dessa implantat är för närvarande den enda typ som finns tillgänglig utanför kliniska prövningar i USA, men framtida reglering kan göra mer filler typer tillgängliga.

2. Silikongel implantat, som har en silikon skal fyllda med en viskös silikongel.

Tre. String Implantat, som används proypropylene (PPP), eliminerades år sedan av US Food and Drug Administration (FDA) på grund av komplikationer till följd av kontinuerlig tillväxt efter implantation.

Trots den uppenbara faran och frekventa komplikationer, var denna typ av bröstimplantat populär bland vuxna underhållare.

4. Vävnadstekniska implantat är en ny form för närvarande under utveckling. Celler tagna från vävnad artificiellt vuxit från mänskliga stamceller kombineras med en byggnadsställning material för att producera en vävnadsteknisk bröstimplantat.

Fördelen med denna bröstförstoring metod är att det inte finns någon risk för läckage eller bristning, och storleken kan vara stabila under hela livstiden för patienten, en kontrast från silikon eller saltlösning fyllt implantat som typiskt minskar med ca 40%.

Oavsett vilken typ av bröst valt augmentation förfarande, är det troligt att kvinnor med implantat måste ha en eller flera ytterligare operationer (omoperationer) under loppet av sitt liv. De vanligaste skälen för omoperationer omfatta kosmetiska oro, kapselbildning, och spricka.

Reoperation klassar är mindre frekvent i de fall bröstrekonstruktion. De stora implantat tillverkarna, Mentor och Inamed, rapporterade båda att nästan hälften av deras återuppbyggnad patienter genomgick ytterligare operationer inom tre år att fixa implantat problem, oavsett om deras implantat var silikon eller koksaltlösning.

disclaimer
Den information som presenteras här ska inte tolkas som medicinsk rådgivning. Om du eller någon du känner överväger bröstförstoringar, vänligen uppsöka läkare för risker och fördelar med denna typ av kirurgi.