vackra bröst – teens och bröstimplantat

Bröstförstoring kirurgi är inte ett beslut att göra lätt. Kirurgi är operation, oavsett hur populär förfarandet, med alla de risker som är förknippade med ett kirurgiskt ingrepp. Det är ännu viktigare att väga alla dina alternativ noga när det är en tonårig flicka frågar om att ha bröstförstoring, med tanke på det faktum att tonåringarna bröst storlek och form fortfarande förändras och kommer att fortsätta att förändras förrän hennes mitten av 20-talet. Medan din tonåring kan känna hennes bröst är “för liten”, kanske hon inser inte allt kan förändras på kort tid. Men om bröstförstoring verkar vara en lösning efter noggrant övervägande och en grundlig konsultation med en styrelse-certifierad plastikkirurg, kommer denna ytterligare information vara till hjälp för dig:

Även bröstförstoring operation är statistiskt säker, det finns risker, inklusive:

• Anesthesia risker
• Sannolikheten för en annan operation i 5-10 år
• Potential bröstsmärta eller hårdhet och bröstvårtan domningar
• Bröstimplantat ersättning under flera år
• Implantat frågor pressförsänkning, skrynkla eller veckar efter avlägsnande
• Kostnad: Sjukförsäkringen får inte täcka nödvändiga korrigerande operationer
• Mammografi kan störas

Samråd med en ansedd styrelse-certifierad plastikkirurg och med sjukhusets operativa privilegier på sjukhuset där du vill att ditt ingrepp som utförs är mycket viktigt. Dessutom kommer din kirurg att ta den tid som krävs för att till fullo utvärdera din tonåring behov, både fysiskt och psykiskt.

Dessa tips från The American Society of Plastic Surgeons är mycket viktiga:

• Din tonåring måste göra det slutliga beslutet på egen hand. Även föräldrarnas stöd är viktigt, kommer din tonåring att få leva med beslutet att genomgå en operation.

• Realistisk målsättning är nyckeln. Kirurgi har begränsningar. Bröstförstoring kommer inte att lösa de problem som många tonåringar ansikte helt enkelt växer upp.

• Lär dig alla fakta innan ett slutgiltigt beslut. Återhämtning från bröstförstoring operation kan vara smärtsamt. Regler för återbetalning skall följas uttryckligen snabb och fullständig återhämtning. Din tonåring ska vara känslomässigt mogen nog att göra ett åtagande till återhämtning.

• Tonåringar som är mycket känslosam, missbrukar droger eller alkohol, eller som lider av depression uppmuntras starkt att vänta tills en äldre ålder att ha operationen.

Viktigast måste tonåringar och föräldrar tar sig tid att tålmodigt och lugnt diskutera operationen, eventuella kostnader ur fickan, och hur återhämtningsperioden kommer att hanteras. I dagens samhälle, är en stor del av grupptryck placeras på kvinnliga tonåringar avseende utseende och sexualitet. Det verkar de “vackra folket” belönas, så det är ingen överraskning tonåringar kräver bröstförstoringar i yngre åldrar. Men som bröstimplantat kirurgi kan vara en permanent lösning på ett tillfälligt problem, eftersom teen bröst storlek och form lösa som tonåring mognar i 20-årsåldern och därefter. Det är mycket viktigt för tonåringar att känna att de passar in, så se till att tala ärligt med din tonåring innan några beslut att gå vidare med bröstförstoring. Mellan 2002 och 2003, hoppade teen bröstförstoring 24%. Den American Society of Plastic Surgeons rekommenderar kvinnor att vara 18 år och äldre innan de genomgick bröstförstoring och varnar för att denna operation bör övervägas noggrant under en tidsperiod.