utöva under graviditeten

Att bli gravid är som mest varje kvinnas dröm. Även om det kan låta enkelt, att bli gravid är uppfyllelsen av kvinnlighet eftersom det tillåter dem att fullgöra sin roll i fertil. För de flesta kvinnor är graviditet helt enkelt den mest underbara resa de någonsin kommer att göra i hela sitt liv. För mamman är det mest fantastiska och utvecklande resa att slutföra kvinnligheten. För barnet är det den största resan de någonsin kommer att göra i sitt unga liv och den process genom vilken de kommer att införas i världen.

farorna med graviditet

För kvinnor, presenterar graviditeten de största riskerna både för sin hälsa och för barnet i sin livmoder. Det finns många hot i graviditeten, och om man inte är försiktig, kan processen vara mycket riskabelt, ibland med dödlig utgång. Eftersom graviditet är en process som involverar två liv, är en hel del uppmärksamhet för att se till att mamman kommer att ha en säker leverans och både mor och barn kommer att vara säkra och hälsosamma.

Ett sätt att se till att mamman och barnet kommer att vara säkra under graviditeten och efter förlossningen är att se till att moderns kost är lämplig för sin gravida status, som ger henne och barnet med de näringsämnen som behövs för att säkerställa att båda kommer vara sund under hela resan att de kommer att genomföra tillsammans. En annan att övervaka moderns motionsprogram.

Graviditet kan vara komplicerat och riskabelt. Faran av graviditeten är sådan att man inte kan göra alla normala aktiviteter man är van att göra. Till exempel, är fysisk ansträngning förbjudet för en gravid kvinna, eftersom det kan orsaka komplikationer under graviditet och kan placera henne och barnet vid extrem risk. Även ansträngande fysiska övningar är inte tillåtna, kan en gravid kvinna göra enkla övningar som kommer att hålla henne frisk och barnet friskt.

varför motion är viktigt

Övningar för gravida kvinnor är ett måste. Men innan man ger sig ut på ett träningsprogram, måste man rådfråga sin läkare om vilken typ av övningar man får och upp till vilket skede av graviditeten hon kan göra dem. Läkare kommer att råda kvinnor att undvika en viss form av motion, särskilt de som klassificeras som hög risk graviditeter eller som förväntar komplikationer under graviditeten och i leveransen. Därför är det råd från läkare är av stor betydelse för att undvika att placera kvinnan och hennes barn i riskzonen.

De vanligaste övningar som föreslagits av läkarna är följande:

Walking. En 30-minuters promenad varje dag anses vara bra för gravida kvinnor eftersom det kommer att värma upp sin kropp utan att hon behöver för att utöva alltför stor ansträngning, vilket kan vara farligt.

Bortsett från promenader, är en annan form av motion som passar för kvinnor enkla lyft av vikter såsom hantlar. Däremot måste man se till att de används hantlar är inte alltför tung eftersom det huvudsakliga syftet med att använda dem är bara för underhåll och inte bygga muskler.