typer av vaginism behandling

Vaginism, ibland misstas av kvinnor som Vaginism är en sexuell störning i, där en kvinna upplever smärta och samtidigt ha samlag. Smärtan upplevs av en kvinna kan vara så allvarliga att hon inte ens kunde ens röra hennes vagina. Även om det är en allvarlig sjukdom, finns det ingen anledning att oroa sig eftersom det finns många vaginism behandlingar, som du kan genomgå för att bli av ditt tillstånd. Dessutom är andelen framgångsrika av dessa behandlingar högt och om en kvinna tillägnar sig mot att behandla hennes tillstånd och genomgår ett behandlingsprogram ordentligt, då hon kommer att kunna bli av Vaginism helt och kommer att kunna ha samlag utan att uppleva någon form av smärta.

Följande är några Vaginism behandlingsalternativ

• Kegel övningar: dessa övningar oftast hjälpa en kvinna att styra muskelrörelser i slidan. Med regelbunden träning av dessa övningar, är en kvinna kan övervinna ofrivillig sammandragning av musklerna i slidan, vilket leder till stänger av slidöppningen. När kvinnan är kompetent att styra muskelkramp hon kan ha smärtfritt samlag med sin partner.

• dilating: Detta är den mest effektiva Vaginism behandlingsalternativ, vilket du kan använda för att behandla Vaginism. Dilators är plastföremål som finns i olika storlekar. En kvinna behöver för att infoga dessa dilatorer storlekar i hennes vagina tills hon är kompetent att sätta in dilatorn av den största storleken utan att uppleva smärta. En kvinna kan också använda fingrarna som dilatatorer om hon inte är bekväm insättning av konstgjorda dilators.

• Botox behandling: Även starkt kritiserats, är Botox används som en effektiv Vaginism behandling. Det är dock bara användas när alla traditionella behandlingsmetoder misslyckas med att behandla Vaginism. I detta, injicerar en läkare Botox i slidan på kvinnan genom sedating vaginala området med hjälp av anestesi. Injektion av Botox hjälper till att lindra muskelkramper som spänner slidan och orsaka smärta och samtidigt ha samlag. Denna uppmjukning av musklerna hjälper en kvinna att sätta en dilator av valfri storlek utan att uppleva smärta och förbereder henne mot den faktiska aktiviteten av att ha smärtfritt samlag med sin partner.

• Hypnos: Vaginism är mer om den inre oro för en kvinna om sex. Denna inre oro är bortom kontroll av kvinnan. Genom hypnos, är den rädsla och ångest bort från minnet av kvinnan. När denna rädsla tas bort, blir kvinnan mer övertygad om hennes tillstånd och känns mer positiva till sex och samlag. Detta i sin tur hjälper henne att ha smärtfritt samlag.

Det var några av de olika typerna av vaginism behandlingar, där kvinnor kan genomgå. Kom ihåg, är Vaginism bäst behandlas om kvinnan behandlar det i sin egen takt och väljer ett behandlingsprogram som är mest lämplig för henne.

Det är också viktigt att hålla i minnet att det inte finns någon specifik tid där, kan en kvinna bli av med sitt tillstånd. Flera externa faktorer såsom kvinnans engagemang för att behandla hennes tillstånd, hennes allmänna hälsotillstånd, den typ av behandlingsprogram och stöd från sin make eller partner är ansvariga för att fastställa längden på, vilket en kvinna kan återhämta sig från Vaginism. Så om du upplever smärta och samtidigt ha samlag, då är det lämpligt att du går till en läkare eller en gynekolog och diagnostisera dig själv för Vaginism. Detta beror främst på, om Vaginism lämnas obehandlad då det bara förvärras med tiden och kan förstöra hela ditt sexliv.