typ och storlek av cysta bestämmer behandlingen äggstockarna cysta

Ovarian cysta är en svullnad inuti eller på äggstocken, som är fylld med vätska. Men om villkoret är fast, är det också känt som ett tillväxtbefrämjande. Även om det kan vara ganska skrämmande på grund av tanken på möjligheten av cancer, de flesta cystor i äggstockarna är inte farligt och kan försvinna efter flera månader. Det finns olika typer – Dermoid cystor, organiska cystor, endometriomas, fibrom, organiska tumörer, Brenner tumörer och serösa och mucinous cystadenomas.

Det kan vara svårt att avgöra om du lider av detta problem. Det finns fall där kvinnor inte känner några symptom alls eller de kan uppleva otydliga symtom från buken som kan innebära många hälsoproblem som helt inte är relaterade till den.

Cystor kan bestämmas genom att genomgå en fysisk undersökning. Det rekommenderas också att gå igenom en intravaginal ultraljud för att veta vilken typ av cysta och detaljerna i tillväxt. Den typ och storlek av cysta bestämmer behandlingen äggstockarna cysta.

• Punch och suga är en cysta på äggstockarna behandling som styrs av ultraljud. Förfarandet genomföres genom att sätta in en speciell nål i slidan för att nå den cysta. Därefter vätskan inuti cysta extraheras som orsakar cysta sag. Alkohol placeras sedan i ovariecysta att dehydratisera området och bibehålla väggarna.

• En annan cysta på äggstockarna behandling är laparoskopi, vilket är den minst skadliga av alla kirurgiska tekniker för tillståndet. Med hjälp av en liten videokamera, skapar specialisten mindre skärsår och separerar svullnaden från väggen av äggstocken.

• Användningen av preventivmedel eller p-piller är också betraktas som en cysta på äggstockarna behandling. P-piller kan användas för både prevention och behandling, och de rekommenderas för små funktionella cystor.

Enligt en färsk undersökning, vilken typ av mat du äter utveckling inflytande cysta. Till exempel, kvinnor som konsumerar ost och nötkött oftare har högre risk för att ha det här problemet. Emellertid är tidskrävande massor av gröna grönsaker sägs vara till hjälp för att förhindra utvecklingen av det.

Alla kvinnor ska utföra regelbundna hälsokontroller minst en gång varje år för att undvika detta problem. Se också till att uppmärksamma din menscykel. Om du observerar stor skillnad i din månatliga period, kontakta din läkare.

Det är viktigt att rådgöra med din läkare när du söker efter en cysta på äggstockarna behandling. Kom alltid ihåg att aldrig ta piller utan överinseende av din läkare. Kvinnor som lider av vissa hälsoproblem såsom åderbråck, högt blodtryck, fetma och andra frågor kan bli värre vid användning av sådana läkemedel.